Οδηγός ΚΤΕΛ επιστρέφει 5.500 ευρώ σε μετανάστη

Οδηγός ΚΤΕΛ επιστρέφει 5.500 ευρώ σε μετανάστη

Πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η ανθρωπιά στις μέρες μας σπανίζει. Είναι πράγματι όμως έτσι; Η ιστορία του Θεμιστοκλή Κοσμίδη, οδηγού ΚΤΕΛ Κιλκίς εμπνέει σίγουρα και αποδεικνύει πως... ανθρωπιά υπάρχει!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Σύμφωνα με όσα είπε σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104,6 ο οδηγός του λεωφορείου την προηγούμενη εβδομάδα, στη διαδρομή του Κιλκίς- Πολύκαστρο, βρήκε ένα τσαντάκι με 5.500 ευρώ μέσα και δεν του πέρασε στιγμή από το μυαλό να το κρατήσει. 

Όπως ο ίδιος δήλωσε, στη Νέα Καβάλα βρίσκεται ένας πρόχειρος καταυλισμός μεταναστών εδώ και 2,5 χρόνια. Σε αυτό το χώρο οι μετανάστες βρίσκονται εν αναμονή έως να τους δοθεί άσυλο. 

"Ήταν ένα ζευγάρι μεταναστών, όπως τους είδα εκείνη την ημέρα, οι οποίοι είχαν μαζί τους σακούλες από ψώνια σε σούπερ μάρκετ. Είχαν αποκοιμηθεί και μόλις φτάσαμε στη Νέα Καβάλα τους ξυπνήσαμε για να κατέβουν. Στη βιασύνη τους πήραν τις σακούλες στα χέρια τους και έφυγαν. Μετά από περίπου 20 λεπτά και ενώ είχα ξεκινήσει να επιστρέψω, με πήρε η συνάδελφος από τα ΚΤΕΛ Πολυκάστρου και με ρώτησε αν βλέπω κάποια σακούλα στο κάθισμα που καθόντουσαν οι δύο μετανάστες. Κοίταξα έτσι πρόχειρα από τον καθρέφτη αλλά δεν είδα τίποτα", σχολίασε. 

Στη συνέχεια ο οδηγός και ενώ κοίταξε καλύτερα, παρατήρησε ένα τσαντάκι σφηνωμένο ανάμεσα σε δύο καθίσματα. Το άνοιξε και μέσα, πέρα από τα χαρτιά των μεταναστών, βρήκε και 5.500 ευρώ! Ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης έτρεξε απευθείας στο Αστυνομικό Τμήμα και παρέδωσε το τσαντάκι. 

"Δεν θα ήθελα ποτέ να βρεθώ στη θέση τους. Είναι όντως οι μισθοί δέκα μηνών για κάποιους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορούσα να μην τα επιστρέψω. Ήταν, όπως έμαθα αργότερα, μετανάστες από το Ιράν" είπε ο Θεμιστοκλής Κοσμίδης και με την πράξη του αυτή ήθελε να δώσει- όπως είπε- το παράδειγμα και στα παιδιά του.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software