Αντί τιμωρίας... ημερίδα για τους αντιγραφείς!

Αντί τιμωρίας... ημερίδα για τους αντιγραφείς!
Να "χαϊδέψει" τους 106 φοιτητές που αντέγραψαν και παρέδωσαν την ίδια εργασία στην Πάτρα επιχειρεί ουσιαστικά ο υπουργός Παιδείας, ο οποίος προτείνει να διεξαχθεί "ημερίδα" για το ζήτημα και όχι διοικητικά μέτρα, την ώρα που η ΝΔ αποφάσισε τη διαγραφή του επικεφαλής της ΔΑΠ που κάλυψε τους δράστες. 

Ειδικότερα, ο Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στον Real fm, τόνισε ότι το πρόβλημα είναι υπαρκτό. 

"Τους τσάκωσαν. Αν εγώ ήμουν Νέα Δημοκρατία δεν θα έκανα αυτά τα διοικητικά μέτρα, θα τους ανάγκαζα να κάνουν μία ημερίδα, να συζητήσουν το θέμα αντιγραφής. Μια ανοιχτή συζήτηση, να μπουν καθηγητές, να μπουν φοιτητές, να δούμε τι γίνεται, τι σημαίνει το θέμα αντιγραφή. Διότι, δεν είναι καινούργιο αυτό", τόνισε, μεταξύ άλλων. 

Για το φαινόμενο της αντιγραφής ο υπουργός Παιδείας ζήτησε να μείνει στην επικαιρότητα "όχι για να κάνουμε αντιπολίτευση", αλλά για "να δούμε λίγο τι σημαίνει διδασκαλία στα Πανεπιστήμια και τι σημαίνει διδασκαλία στις μέρες μας". "Εγώ είμαι από τη γενιά που δώσαμε μεγάλη μάχη να μην υπάρχουν εξετάσεις και να υπάρχουν εργασίες", τόνισε.

Σύμφωνα με τον υπουργό, "ζούμε σε ένα νέο κόσμο, ο οποίος ακόμη δεν έχει βρει τις ισορροπίες του".
 
Υποστήριξε πως όταν ήταν ο ίδιος φοιτητής, η πληροφορία ήταν ταυτισμένη με τη γνώση, ενώ σήμερα η πληροφορία δεν είναι ένα στοιχείο γύρω από το οποίο συγκροτείται η γνώση. 

"Άρα, έχει αλλάξει το τι σημαίνει γνώση, άρα τι σημαίνει διδασκαλία, άρα ο τρόπος που είναι οργανωμένα τα Πανεπιστήμια. Αυτά, λοιπόν, τα φαινόμενα παρ' όλη την παθογένεια τους είναι και φαινόμενα που μας χτυπάνε το καμπανάκι για τις νέες δομές που πρέπει να σκεφτούμε", ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Γαβρόγλου

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Γαβρόγλου, την Τρίτη, σε επίσημη ανακοίνωσή του είχε κάνει λόγο για ένα περιστατικό που εγείρει ένα σοβαρότατο θέμα ηθικής και ακαδημαϊκής τάξεως. Μάλιστα στη δήλωσή αυτή είχε επαινέσει την αντίδραση των ακαδημαϊκών οργάνων του Πανεπιστημίου Πατρών για την αντίδρασή τους.

Εν τω μεταξύ, το Πανεπιστήμιο της Πάτρας παραμένει ανάστατο από το σάλο που έχει ξεσπάσει με την υπόθεση των 106 φοιτητών που πιάστηκαν να έχουν καταθέσει την ίδια ακριβώς εργασία στο μάθημα "Δυναμικά μαθηματικά Υποδείγματα" του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Η αντιγραφή έγινε αντιληπτή και η γενική συνέλευση του τμήματος αποφάσισε να τους τιμωρήσει αποκλείοντας τους από την εξεταστική του Σεπτεμβρίου

Πολιτικός σάλος προκλήθηκε, όμως, και από την κίνηση της ΔΑΠ - ΝΔΦΚ της Πάτρας, της φοιτητικής παράταξης που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία δηλαδή, να καλύψει τους φοιτητές με ανακοίνωση στην οποία επικαλέστηκε ακόμα και τον Καρλ Μαρξ, ζητώντας την "πιο ελαφρά" τιμωρία τους. 

Η ΝΔ, ζήτησε την παραίτηση του υπευθύνου της φοιτητικής παράταξης του κόμματος στη συγκεκριμένη Σχολή, θέλοντας να δείξει ότι δεν θα υπάρξει καμία ανοχή απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες.Πόλεμος νεολαιών

Παράλληλα, μαίνεται η κόντρα ανάμεσα στις νεολαίες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔΑπαντώντας η ΟΝΝΕΔ στη δική της ανακοίνωση κάνει λόγο για "τα «παιδιά του Καρανίκα" υπογραμμίζοντας ότι "ξεπέρασαν σε γραφικότητα ακόμα και το είδωλό τους, τοποθετώντας τον πήχη της ανοησίας πολύ ψηλά – μέχρι να τον ξεπεράσουν στην αμέσως επόμενη προσπάθειά τους".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software