Δέος: Κεραυνός χτυπά Boeing 777 στον αέρα!

Δέος: Κεραυνός χτυπά Boeing 777 στον αέρα!
Εντυπωσιακές σκηνές από την ώρα που κεραυνός χτυπά ένα Boeing 777 τη στιγμή που απογειώνεται από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ, με προορισμό την πρωτεύουσα του Περού, Λίμα, καταγράφει βίντεο που κάνει το γύρο του κόσμου. 

Το αεροσκάφος, περνώντας μέσα από τη χαμηλή και πυκνή νέφωση που επικρατούσε εκείνη τη στιγμή στην περιοχή και πριν βγει «πάνω από τον καιρό» δέχτηκε το χτύπημα ενός κεραυνού.

Η ηλεκτρική εκκένωση καταγράφηκε στην κάμερα. Το αεροπλάνο βέβαια συνέχισε το ταξίδι του για να προσγειωθεί με ασφάλεια στον προορισμό του. 

Οι «συναντήσεις» κεραυνών με αεροπλάνα είναι κάτι που συμβαίνει συχνά, αλλά τα σύγχρονα αεροσκάφη, όπως τα τελευταία μοντέλα της Boeing αλλά και της Airbus, είναι κυριολεκτικά θωρακισμένα απέναντι σε αντίστοιχα φαινόμενα. 

Εξάλλου είναι γνωστό πως ποτέ ένα αεροσκάφος και δη επιβατικό, δεν «μπαίνει μέσα σε καταιγίδα», μια και οι χειριστές του γνωρίζουν από πριν τις καιρικές συνθήκες και φροντίζουν να ακολουθούν πορεία τέτοια που να αποφεύγει τις... κακοτοπιές. 

Το σίγουρο είναι πως οι πιλότοι ελάχιστα θα ανησυχήσουν αν το αεροπλάνο τους χτυπηθεί από κεραυνό, ωστόσο κάποιες φορές μπορεί να αναφερθούν ορισμένες βλάβες στα ηλεκτρονικά όργανα του αεροσκάφους. 

Σε κάθε περίπτωση το να χτυπά ένας κεραυνός ένα αεροπλάνο μπορεί να είναι κάτι το σύνηθες, αλλά δεν παύει να είναι και κάτι εντυπωσιακό.

Δείτε το σχετικό βίντεο

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software