Περιφορά στους δρόμους της Γάζας πριν την κηδεία

Περιφορά στους δρόμους της Γάζας πριν την κηδεία
Στους δρόμους της Γάζας περιέφεραν Παλαιστίνιοι το πτώμα του 29χρονου, ο οποίος σκοτώθηκε από ισραηλινούς στρατιώτες, στη διάρκεια διαμαρτυρίας κατά της απόφασης του Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωριστεί η Ιερουσαλήμ, ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, πριν την τέλεση της κηδείας.

Ο Ιμπραήμ Αμπού Τουράγια, έχασε και τα δύο πόδια του στη διάρκεια ισραηλινής επιδρομής στη Λωρίδα της Γάζας το 2008. Έπαιρνε μέρος σε διαδηλώσεις και μιλούσε στα ΜΜΕ κατά της ισραηλινής κατοχής και υπέρ των δικαιωμάτων των Παλαιστινίων.

Τελευταίες φωτογραφίες του, τον έδειχναν να κρατά την παλαιστινιακή σημαία σε κινητοποιήσεις, όπου υπήρξε βίαιη επέμβαση των ισραηλινών αρχών.

Ο 29χρονος ψαράς είναι μεταξύ των 4 ανθρώπων που έχουν χάσει τις ζωές τους στις πρόσφατες ταραχές, που έχουν επίσης αφήσει πίσω τους 150 τραυματίες.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως τα μέλη του πυροβόλησαν «επιλεκτικά κατά των κύριων ταραχοποιών» στην κινητοποίηση, στην οποία δολοφονήθηκε ο Τουράγια, ενώ πρόσθεσε πως ερευνώνται οι συνθήκες που έχασε τη ζωή του.

Ρεπορτάζ του RT - Προσοχή: Σκληρές εικόνες!Μαρτυρίες αναφέρουν πως ο 29χρονος έπεσε από το αναπηρικό αμαξίδιο και προσπαθούσε να διαφύγει, όταν τον πυροβόλησαν. 

Με πληροφορίες από Daily Mail, Guardian

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software