Αποβολή του ΠΑΟΚ από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA)

Αποβολή του ΠΑΟΚ από την Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Συλλόγων (ECA)

Άρχισαν οι αρνητικές επιπτώσεις για τον ΠΑΟΚ, αποτέλεσμα των όσων διαδραματίστηκαν στην Τούμπα την Κυριακή το βράδυ στο παιχνίδι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ. Τι ακριβώς συνέβη; Η ECA -το μοναδικό ανεξάρτητο όργανο που εκπροσωπεί άμεσα τους ποδοσφαιρικούς συλλόγους σε ευρωπαϊκό επίπεδο- γνωστοποίησε την προσωρινή διαγραφή του «δικέφαλου του Βορρά» ως μέλος στην ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών συλλόγων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ECA καταδικάζει την συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο με όπλο κατά την διάρκεια του αγώνα της Σούπερ Λίγκας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ την Κυριακή 11 Μαρτίου.

Υπό αυτό το πρίσμα, τα συμβούλια της ECA αλλά και το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησαν ομόφωνα να αναστείλουν την ιδιότητα μέλους του ΠΑΟΚ από την ECA.

Η ΕCA θέλει να προστατέψει την κανονικότητα και τους νόμους των αγώνων αλλά και τις αξίες στις οποίες είναι βασισμένο το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Η τιμωρία παραμένει ενεργή μέχρι νεοτέρας και θα συζητηθεί στο συμβούλιο της ECA στις 27 Μαρτίου του 2018».
 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software