Τίμησε τον Γκέραρντ και τους κυπελλούχους του 1987 ο ΟΦΗ

Τίμησε τον Γκέραρντ και τους κυπελλούχους του 1987 ο ΟΦΗ
Σε μια εκδήλωση αντάξια του Έγκεν Γκέραρντ, ο ΟΦΗ τίμησε τον κορυφαίο Ολλανδό προπονητή του την Τετάρτη, μετονομάζοντας τη Θύρα 9 του "Γεντί Κουλέ" σε θύρα "Ευγένιος Γκέραρντ".

Επίσης, στην ίδια εκδήλωση η ΠΑΕ βράβευσε και κάποιους εκ των παικτών της κρητικής ομάδας που κατέκτησε το 1987 το Κύπελλο στο ΟΑΚΑ στον τελικό κόντρα στον Ηρακλή.

Ξ ανακοίνωση της ΠΑΕ

"Ο ΟΦΗ τίμησε την ιστορία του, σε μια βραδιά στο "Γεντί Κουλέ", αφιερωμένη στον Ευγένιο Γκέραρντ, στον Ολλανδό προπονητή, η παρουσία του οποίου στον πάγκο του ΟΦΗ, συνδέθηκε με τη "χρυσή εποχή" της ομάδας, την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος και μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Ο ΟΦΗ, με πρόταση του προέδρου της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, Φώτη Τσάλου, προχώρησε στη μετονομασία της θύρας 9 του "Γεντί Κουλέ", σε θύρα "Ευγένιος Γκέραρντ" και τα αποκαλυπτήρια έγιναν από τον Κρητικό Παραολυμπιονίκη, Μανόλη Στεφανουδάκη, μέσα σε πανηγυρικό κλίμα και αποθέωση από τον κόσμο.

Παράλληλα, τοποθετήθηκε μαρμάρινη επιγραφή στη θύρα 9, στην οποία αναφέρεται ότι "Δόξα και τιμή στον άνθρωπό μας Ευγένιο Γκέραρντ. Σε ευχαριστούμε για τη συνολική σου προσφορά". Ενώ έγινε λίφτινγκ στο "θρόνο" του Ολλανδού προπονητή, που βρίσκεται πάνω από τον πάγκο, στον οποίο έγραψε ιστορία με τον ΟΦΗ. Το ειδικό καρεκλάκι που έχει κατασκευαστεί για αυτόν τιμής ένεκεν για να παρακολουθεί όποτε επιθυμεί τα παιχνίδια του ΟΦΗ.

Η συγκίνηση...χτύπησε κόκκινο, όταν ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, Φώτης Τσάλος, τίμησε τον Ευγένιο Γκέραρντ, με τα παιδιά του Ολλανδού προπονητή (Μάνος και Μηνάς Παπαδάκης) να παραλαμβάνουν την τιμητική πλακέτα και με δάκρυα στα μάτια να ευχαριστούν τη διοίκηση του ΟΦΗ και τον κόσμο για αυτήν την τιμητική βραδιά στο πρόσωπο του Ολλανδού προπονητή, ο οποίος, λόγω προβλημάτων υγείας δεν κατάφερε να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

Ένα συγκλονιστικό VIDEO που ετοίμασε για λογαριασμό της ΠΑΕ το ΚΡΗΤΗ-TV με στιγμές του Ολλανδού προπονητή στον ΟΦΗ, έκανε τον κόσμο που βρέθηκε στο "Γεντί Κουλέ" να δακρύσει.

Να σημειωθεί ότι τον Ευγένιο Γκέραρντ τίμησαν και οι σύνδεσμοι του ΟΦΗ.

Ενώ, επίλεκτη ήταν η παρουσία στη βραδιά του παλαίμαχου άσου του ΟΦΗ, Ηλία Πουρσανίδη, ο οποίος βρέθηκε στην εκδήλωση, μόνο για να τιμήσει τον Γκέραρντ, όπως είπε.

Στη βραδιά με άρωμα ΟΦΗ στο "Γεντί Κουλέ", τιμήθηκαν ακόμη δυο άνθρωποι που στάθηκαν κοντά στον Ευγένιο Γκέραρντ στην εποχή των μεγάλων επιτυχιών του ΟΦΗ. Ο βοηθός του, Άρης Βασιλείου και ο γυμναστής της ομάδας, Γιώργος Παρασύρης.

Ακόμη, ως ελάχιστο φόρο τιμής της μεγάλης προσφοράς της οικογένειας Βαρδινογιάννη στον ΟΦΗ και της συμβολής της στην ανάδειξη της ομάδας μέσα στους κορυφαίους συλλόγους της Ελλάδος, έγινε μια ξεχωριστή βράβευση στη μνήμη του Θόδωρου Βαρδινογιάννη. Ενός ανθρώπου ο οποίος, μαζί με τον Ευγένιο Γκέραρντ, οραματίστηκε ένα μεγάλο ΟΦΗ.

Οι μεγάλες επιτυχίες του ΟΦΗ στα τέλη της δεκαετίας του ’80, με αποκορύφωμα την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος (1987), αλλά και οι ιστορικές στιγμές που έγραψε αυτή η ομάδα σε Ελλάδα και Ευρώπη, εκείνα τα χρόνια, έχουν τη "σφραγίδα" του Θόδωρου Βαρδινογιάννη και του Ευγένιου Γκέραρντ.

Ακόμη, τιμήθηκαν παλιοί πρόεδροι της ομάδας, οι οποίοι έγραψαν τη δική τους ιστορία στον ΟΦΗ. Φόρος τιμής στη μνήμη του Μύρου Μαθιουδάκη, ενός ιστορικού πρόεδρου του ΟΦΗ, αλλά και σε δυο προέδρους της ομάδας, που είναι εν ζωή. Στον Νίκο Δουλουφάκη και τον Γιάννη Παπαματθαιάκη. Και οι δυο συνέδεσαν το όνομα τους, με μεγάλες επιτυχίες του ΟΦΗ.

Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η βράβευση των Κρητικών παικτών της ομάδας του 1987 που κατέκτησαν το Κύπελλο Ελλάδος. Αυτοί ήταν οι Μύρων Σηφάκης, Γιώργος Βλαστός, Νίκος Νιόπλιας, Μίλτος Ανδρεανίδης, Χρήστος Καρυώτης, Γιάννης Μαρινάκης, Στέφανος Βάβουλας.

Στο σημείο αυτό προβλήθηκε ένα ακόμη εκπληκτικό VIDEO που η ΚΡΗΤΗ-TV ετοίμασε για λογαριασμό της ΠΑΕ ΟΦΗ 1925, ένα ξεχωριστό VIDEO με την ιστορία του ΟΦΗ, με πολλά ιστορικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, που ανέδειξαν το μεγαλείο της ομάδας και της μεγάλες της επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Η βράβευση έκπληξη της βραδιάς ήταν σε έναν άνθρωπο που είναι η "ζωντανή ιστορία" του ΟΦΗ. Στον Μανόλη Τζιρίτα, στον υπάλληλο της ΠΑΕ ΟΦΗ, ο οποίος έχει δώσει και την ψυχή του σε αυτήν την ομάδα.

Ακολούθησε η παρουσίαση της φετινής ομάδας του ΟΦΗ και της φανέλας".

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software