Η Τουρκία απαντά στον «Ηνίοχο» με άσκηση με πραγματικά πυρά

 Η Τουρκία απαντά στον «Ηνίοχο» με άσκηση με πραγματικά πυρά

Άσκηση-απάντηση στην πολυεθνική αεροπορική άσκηση μεσαίας κλίμακας «Ηνίοχος 2018», που διεξάγεται από την Δευτέρα σε όλο το εύρος του FIR Αθηνών, ετοιμάζει η Τουρκία.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Βατάν, η Τουρκία ετοιμάζει άσκηση με πραγματικά πυρά στο Αιγαίο τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του τουρκικού ινστιτούτου «21ος Αιώνας», Τζαχίτ Αρμαγάν Ντιλέκ, η ελληνική άσκηση αποτελεί πολιτικό μήνυμα και η Ελλάδα προσπαθεί να τραβήξει το ενδιαφέρον από τη Μεσόγειο και να το μεταφέρει στο Αιγαίο.

Επιπλέον, σημειώνει πως ο έλληνας υπουργός Άμυνας αναφέρεται συχνά σε «μεγάλο ατύχημα» και εκτιμά πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Ντιλέκ χαρακτηρίζει προκλητική τη στάση της Ελλάδας, καθώς με την άσκηση «Ηνίοχος 2018» «κλείνει» τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα από το Αιγαίο.

Την ίδια ώρα η Τζουμχουριέτ, αναφέρει πως η Τουρκία θα βγάλει δυνάμεις τους πολεμικού ναυτικού σε περιοχές που έχει δεσμεύσει για ασκήσεις η Αθήνα: «Η Ελλάδα έχει δεσμεύσει για στρατιωτική άσκηση την περιοχή ανοιχτά της Εφέσου, γεγονός που θα φέρει τις δύο συμμάχους του ΝΑΤΟ ξανά αντιμέτωπες».

Σημειώνει πως η Τουρκία θα απαντήσει άμεσα στη δέσμευση περιοχής κοντά στην Έφεσο και πως αναμένεται να «κλείσει» με πολεμικά πλοία όλες τις παράκτιες περιοχές, κοντά στις οποίες η Ελλάδα έχει προγραμματίσει ασκήσεις.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software