Άνθρωπος - κλειδί "κρατά στο χέρι" τον Ερντογάν

Άνθρωπος - κλειδί "κρατά στο χέρι" τον Ερντογάν
Άνθρωπο - κλειδί φαίνεται πως έχουν στα χέρια τους οι Αμερικανοί. Ο άνδρας που λέγεται Ρεζά Ζαράμπ, ήταν πολύ κοντά στον Ερντογάν και μετά την σύλληψή του από τις αμερικανικές αρχές αποκάλυψε λεπτομέρειες που ίσως "κάψουν" τον Τούρκο πρόεδρο.

Είναι Τουρκο – Ιρανός έμπορος χρυσού και κρατείται από το 2016 στη Νέα Υόρκη με την κατηγορία ότι παρέκαμπτε το εμπάργκο στο Ιράν μέσω τουρκικών τραπεζών. Η σύλληψή του έγινε κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στις ΗΠΑ το 2016, όπως και εκείνη τον Μάρτιο του Τούρκου τραπεζίτη Μεχμέτ Χακάν Ατίλα.

Ο Ρεζά Ζαράμπ, βοηθούσε το Ιράν να διακινεί δισεκατομμύρια δολάρια μέσω λογαριασμών σε τουρκικές τράπεζες και με την ανοχή κυβερνητικών αξιωματούχων της κυβέρνησης Ερντογάν.

Ο άνδρας που θεωρείται ο ταμίας της οικογένειας Ερντογάν, επί των ημερών του Τούρκου προέδρου έβγαλε εκατομμύρια. Και όταν είχε συλληφθεί και στην Τουρκία το 2013, ο Ερντογάν που ήταν τότε πρωθυπουργός είχε κάνει λόγο για συνωμοσία.

Στις 27 Νοεμβρίου ο Ζαράμπ θα καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου και πολλά θα εξαρτηθούν από τη συμφωνία που στο μεταξύ θα έχει κάνει με τους Αμερικανούς. Αν δηλαδή θα έχει δεχθεί να συνεργαστεί μαζί τους και να προβεί σε αποκαλύψεις, προκειμένου να αποφύγει τα πολλά χρόνια στη φυλακή ή όχι.

Πολλά θα εξαρτηθούν ασφαλώς και από το τι τον έχει συμβουλεύσει ο δικηγόρος του, ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντολφ Τζουλιάνι.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software