Απειλές δέχεται ασθενής που είπε "ναι" στα πειραματόζωα

Απειλές δέχεται ασθενής που είπε "ναι" στα πειραματόζωα
Στόχος ζωόφιλων ακτιβιστών έγινε μια 25χρονη ασθενής στην Ιταλία, η οποία υποστήριξε σε άναρτηση της στο Facebook, ότι χρωστά τη ζωή της σε φάρμακα που αναπτύχθηκαν από εργαστηριακά τεστ πάνω σε ζώα. Το θέμα έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στη χώρα, αφού η 25χρονη που πάσχει από σπάνια αναπνευστική νόσο έχει δεχθεί απειλές και ύβρεις.

Η Κατερίνα Σίμονσεν,ανέβασε στο Facebook ένα κείμενο υπέρ των δοκιμών των φαρμάκων σε ζώα.

«Χωρίς αυτές, θα είχα πεθάνει όταν ήμουν εννέα ετών», έγραψε η Σίμονσεν.

Ένας ακτιβιστής κατά της ζωοτομίας απάντησε στο Facebook: «Ας πέθαινες αύριο. Δεν θα θυσίαζα ούτε το χρυσόψαρό μου για σένα». Ένας άλλος σχολίασε: «Αν είχες πεθάνει όταν ήσουν παιδί, δεν θα έδινε κανένας δεκάρα».

Σοκαρισμένη από τον τόνο των μηνυμάτων, η Σίμονσεν, η οποία πάσχει από μια σπάνια συγγενή αναπνευστική νόσο που απαιτεί να είναι συνδεδεμένη με φιάλες οξυγόνου, έφτιαξε ένα βίντεο το οποίο έχει μεταδοθεί  επανειλημμένα από τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

«Θέλω να πάρω πτυχίο ώστε να μπορώ να βοηθήσω να σώζονται ζώα», λέει η Σίμονσεν, η οποία μιλάει ενώ φορά μάσκα οξυγόνου. Έχει μερικά σκυλιά και σπουδάζει στο πανεπιστήμιο της Μπολόνια για να γίνει κτηνίατρος.

«Έλαβα μηνύματα που λένε ότι οι ζωές 10 αρουραίων είναι πιο σημαντικές από τη δική μου. Δεν ξέρω σε ποιο πλανήτη ζουν αυτοί οι άνθρωποι και ποιος τους μεγάλωσε», λέει ξεσπώντας σε δάκρυα.

«Στην περίπτωση της κοπέλας αυτής τα τεστ στα πειραματόζωα ήταν πραγματικά ζωτικής σημασίας, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία», τόνισε ο γιατρός Αντρέα Βιανέλο, υπεύθυνος της κλινικής αναπνευστικών νοσημάτων της πολυκλινικής της Πάδοβας.

«Καλώ τις φαρμακοβιομηχανίες να υιοθετήσουν μια νέα μέθοδο: να γράφουν με μεγάλα γράμματα στα κουτιά των νέων σκευασμάτων τους αν έχουν γίνει τεστ σε ζώα, ώστε ο καθένας να μπορεί να διαλέγει με πλήρη επίγνωση αν θέλει να υποβάλλεται στις θεραπείες αυτές».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software