Εισαγγελέας για την "Ουκρανική Κριμαία" της Σαμπτσάκ

Εισαγγελέας για την "Ουκρανική Κριμαία" της Σαμπτσάκ
Η Εισαγγελία της Μόσχας άρχισε να μελετάει λεπτομερώς τη δήλωσε που έχει κάνει η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια και υποψήφια για την προεδρία, Ξένια Σαμπτσάκ, για την Κριμαία, η οποία είχε υποστηρίξει ότι «από την άποψη του διεθνούς δικαίου, η Κριμαία είναι Ουκρανική».

Αυτό συμπεραίνεται από την επιστολή που έστειλε η Γενική Εισαγγελία στην Εισαγγελία της Μόσχας, την οποία δημοσίευσε στην ιστοσελίδα που έχει στο Facebook το προεκλογικό επιτελείο της Σαμπτσάκ.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελία παρενέβη, έπειτα από προσφυγή του διευθυντή της ιστοσελίδας PolitRussia, Ρουσλάν Οστάσκο. 

Πριν από μερικές μέρες η ίδια η Σαμπτσάκ μιλώντας στον ραδιοσταθμό Echo Moskvi (Ηχώ της Μόσχας) είχε δηλώσει ότι η εισαγγελία μελετάει την επίμαχη δήλωση που είχε κάνει για την Κριμαία. 

Η Γενική Εισαγγελία έστειλε την επιστολή της στην εισαγγελία της Μόσχας με την παράκληση να ελέγξει την προσφυγή του διευθυντή του διαδικτυακού περιοδικού PolitRussia, για το περιεχόμενο των δηλώσεων της Σαμπτσάκ όσον αφορά το πού ανήκει εδαφικά η Κριμαία στις 8 Νοεμβρίου.

Η διαδικτυακή ιστοσελίδα PolitRussia, σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στην ίδια την ιστοσελίδα, δημιουργήθηκε από δύο μπλόγκερ το 2014, ενώ το 2015 καταχωρήθηκε ως ΜΜΕ από την αρμόδια ρωσική Επιτροπή ελέγχου των ΜΜΕ και τηλεπικοινωνιών (Roskomnadzor).

Πηγές: ΑΠΕ- TASS

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software