Εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε Προσφυγικό και... Αιγαίο

Εμπλοκή του ΝΑΤΟ σε Προσφυγικό και... Αιγαίο
Αιφνίδια εμπλοκή του ΝΑΤΟ "αυτόκλητα" όπως υποστηρίζει η Κομισιόν, στο Προσφυγικό.

Ο εκπρόσωπός του επικεφαλής της Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς, ερωτηθείς για την επίσκεψη Μέρκελ στην Τουρκία, χαιρέτισε την πρόταση για εμπλοκή της Συμμαχίας στον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

"Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή λαμβάνει υπόψη της τις δηλώσεις σχετικά με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ στην ανακοπή των προσφυγικών ροών στο Αιγαίο. Η απόφαση ανήκει στο ίδιο το ΝΑΤΟ σε σχέση με την ευκαιρία και τους τρόπους της ενδεχόμενης εμπλοκής του" δήλωσε.

"Εμείς χαιρετίζουμε όλες τις συζητήσεις που αφορούν πιθανά μέτρα αντιμετώπισης της προσφυγικής κρίσης, διάσωσης ανθρώπινων ζωών και διαχείρισης των προσφυγικών ροών και των εξωτερικών συνόρων" ανέφερε.

Ο ίδιος επανέλαβε ότι "τα 10 χμ που χωρίζουν την Ελλάδα και την Τουρκία δεν μπορούν να είναι παράδεισος για διακινητές".

Επικοινωνία Τσίπρα - Μέρκελ


Ο πρωθυπουργός είχε επικοινωνία με την γερμανίδα καγκελάριο προκειμένου να ενημερωθεί για το αποτέλεσμα των συζητήσεων στην στην Τουρκία. Κατέστησε σαφές ότι η όποια εμπλοκή του ΝΑΤΟ θα αφορά τα τουρκικά χωρικά ύδατα και δεν θα πρέπει να θίγει με κανέναν τρόπο τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Τα παραπάνω ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Η Όλγα Γεροβασίλη είπε, επίσης, ότι θέμα για κοινές περιπολίες στο Αιγαίο δεν έχει τεθεί.

ΝΑΤΟ

Οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ θα μελετήσουν "πολύ σοβαρά" το αίτημα για βοήθεια που διατυπώθηκε από την Τουρκία και τη Γερμανία για να αντιμετωπισθεί η μεταναστευτική κρίση, δήλωσε ο γενικός γραμματέας της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

"Η κρίση των προσφύγων και των μεταναστών είναι ένα σοβαρό θέμα ανησυχίας για όλους εμάς και πιστεύω συνεπώς ότι θα μελετήσουμε πολύ σοβαρά το αίτημα αρωγής της Τουρκίας και άλλων συμμάχων για να δούμε πώς μπορεί το ΝΑΤΟ να τους βοηθήσει στη διαχείριση της κρίσης", δήλωσε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software