Η Κοσοβάρικη σημαία στο αλβανικό προξενείο στο Μιλάνο!

Η Κοσοβάρικη σημαία στο αλβανικό προξενείο στο Μιλάνο!
Τα περί "αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού" επιβεβαιώνει η εικόνα με τη σημαία του Κοσόβου, η οποία κυματίζει από την Τρίτη στο κτίριο του αλβανικού προξενείου στο Μιλάνο

Το ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, δηλώνοντας ότι γίνεται έτσι πράξη η διακήρυξη Τιράνων και Πρίστινας για ενοποίηση των διπλωματικών τους αποστολών.

Κατά τον Αλβανό πρωθυπουργό θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες “αξιοπρεπείς κινήσεις σε επίπεδο προξενικών αρχών για τους Αλβανούς παντού στον κόσμο”.

Το μέτρο αυτό ήταν ένα τους τέσσερις άξονες ευρύτερης ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο που ο Ράμα ανακοίνωσε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, κατά την επίσκεψη του ομολόγου του στα Τίρανα, Ραμούς Χαραντινάι.

Από την πλευρά τλυ, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας, Ιλίρ Μέτα, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη, από την Τετάρτη, στην Πρίστινα.

Υποδεχόμενος τον κ. Μέτα, ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ζήτησε από τα Τίρανα να παραχωρήσουν την αλβανική υπηκοότητα σε πολίτες του Κοσόβου, ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο ελεύθερης κίνησης των Αλβανών του Κοσόβου στη ζώνη Σένγκεν, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Αλβανός πρόεδρος ωστόσο απάντησε λέγοντας ότι η λύση δεν θα πρέπει να αναζητηθεί στη χορήγηση αλβανικής υπηκοότητας, αλλά στο ξεπέρασμα του προβλήματος με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως εδώ και κάποια χρόνια τα Τίρανα παραχωρούν  την αλβανική υπηκοότητα, σε μεγάλο αριθμό Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου αλλά και των Σκοπίων.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software