Ημέρα της Ισπανοσύνης στην Αθήνα: Μήνυμα για ενότητα

Ημέρα της Ισπανοσύνης στην Αθήνα: Μήνυμα για ενότητα
Στη σκιά της σοβούσας κρίσης που πυροδοτήθηκε από το δημοψήφισμα της 1ης Οκτωβρίου για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, η ισπανική πρεσβεία στην Ελλάδα γιόρτασε  το βράδυ της Πέμπτης την εθνική επέτειο της Ισπανίας.

Ο νέος Ισπανός πρέσβης στην Αθήνα, Ενρίκε Βιγέρα, καλωσόριζε τους καλεσμένους του στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να εορτάσουν και να τιμήσουν την ξεχωριστή αυτή ημέρα της Ισπανίας.

Σε σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε ο πρέσβης της Ισπανίας, ο οποίος ανέλαβε τα καθήκοντά του πρόσφατα, δήλωσε ενθουσιασμένος με τις ομορφιές της χώρας μας και αναφέρθηκε στα κοινά χαρακτηριστικά των δύο μεσογειακών λαών. 

Εξέφρασε επίσης τη βούλησή του ως νέος πρέσβης να διατηρήσει τις πολύ καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. 

Μιλώντας για την τρέχουσα κρίση στην Ισπανία, υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας και να τηρηθεί το κράτος νόμου και η συνταγματική νομιμότητα της χώρας και δήλωσε βέβαιος ότι σύντομα θα βρεθεί λύση.

Ο επίτιμος πρόξενος της Ισπανίας στην Κρήτη, Μηνάς Μελισσείδης, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για τη σημασία της ισπανικής εθνικής επετείου, υπογράμμισε την ανάγκη ενότητας στη χώρα της Ιβηρικής Χερσονήσου και ευχήθηκε η Ισπανία γρήγορα να ξεπεράσει την κρίση.

"Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο από την τήρηση της συνταγματικής τάξης", δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επίτιμος πρόξενος της Ισπανίας στη Θεσσαλονίκη Σαμ Ναχμίας. Εξέφρασε μάλιστα την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί ο δρόμος για την ενότητα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software