Ο Ολάντ δεν άγγιξε τα προσωπικά του

Ο Ολάντ δεν άγγιξε τα προσωπικά του
"Στην προσωπική τους ζωή όλοι μπορούν να περάσουν δύσκολες στιγμές. Έχω μία αρχή: Τα ιδιωτικά θέματα πρέπει να αντιμετωπίζονται ιδιωτικώς".

Αυτό απάντησε ο γάλλος πρόεδρος Ολάντ στην πρώτη ερώτηση που του τέθηκε στην πολυαναμενόμενη συνέντευξη Τύπου,που κέντρισε το ενδιαφέρον του διεθνούς Τύπου.

Μολονότι ο κ. Ολάντ είχε κάνει εκτενή αναφορά κατά την εισαγωγή του σε θέματα οικονομίας και εξωτερικής πολιτικής, γνωστοποιώντας μάλιστα περικοπές 50 δισ. ευρώ, η πρώτη ερώτηση που του τέθηκε ήταν: "Παραμένει η Βαλερί Τριερβελέρ πρώτη κυρία της Γαλλίας;"

Ο γάλλος πρόεδρος, με εμφανή δυσφορία, είπε ότι δεν θα απαντήσει σε παρόμοιες ερωτήσεις, δίνοντας την παραπάνω λακωνική απάντηση.

Παρέπεμψε μάλιστα την απάντηση για τη σχέση του με την Τριερβελέρ πριν την επίσκεψη του στην Ουάσιγκτον τον Φεβρουάριο.

Η συνέντευξη Τύπου εξελίχθηκε στη σκιά των αποκαλύψεων για τον κρυφό δεσμό του Ολάντ με την ηθοποιό Ζυλί Γκαγιέ και τη νοσηλεία της συντρόφου του Βαλερί Τριερβελέρ.

Το θέμα προκάλεσε σάλο στη Γαλλία, και έτσι κάποιοι δημοσιογράφοι επανήλθαν με ερωτήσεις προς τον Ολάντ, ο οποίος έδινε σύντομες απαντήσεις και άλλαζε το θέμα προς πιο πολιτικά και οικονομικά ζητήματα, σε σχέση με την προσωπική ερωτική του ζωή.

Ειδικότερα, δημοσιογράφος του Europe 1 ρώτησε εκ νέου για το καθεστώς και το ρόλο της "πρώτης κυρίας", με τον Ολάντ να απαντά ότι δεν υπάρχει επίσημο καθεστώς και πως πρόκειται για απόφαση του εκάστοτε προέδρου.

Ο ίδιος, σε σχετική ερώτηση, δήλωσε εξοργισμένος από την παραβίαση της προσωπικής του ζωής, ωστόσο δεν προτίθεται να καταθέσει μήνυση στο περιοδικό που δημοσίευσε τις φωτογραφίες.

Το "ροζ" σκάνδαλο αποκαλύφθηκε σε μια δύσκολη συγκυρία για τον Ολάντ, ο οποίος δέχεται έντονη κριτική για την αδυναμία του να αντιμετωπίσει την ανεργία.

Ο Ολάντ, παρουσία των σημαντικότερων υπουργών της κυβέρνησης και 500 δημοσιογράφων, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξουν περικοπές 50 δισ. ευρώ την τριετία 2015- 2017, ποσό που ισοδυναμεί με μείωση 4% στις δαπάνες των εθνικών και τοπικών αρχών της χώρας.

Σημείωσε ότι η μεγαλύτερη μάχη γίνεται για την επιστροφή στην ανάπτυξη και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Francois Hollande is asked whether Valerie Trierweiler is still the first lady of France.
Εμφανής η δυσφορία στο πρόσωπο του Ολάντ, την ώρα που ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των δημοσιογράφων του θέτει την ερώτηση για την προσωπική του ζωή.Τι είπε για την Οικονομία:

Ο Ολάντ έκανε λόγο για μεγάλη κρίση, σημειώνοντας ότι επιστρέφει η ανάπτυξη, σταθεροποιείται η ανεργία, αλλά "δεν έχουμε ακόμα κερδίσει τη μάχη της εργασίας".

"Η Γαλλία όχι μόνο πρέπει να επιστρέψει στην ανάπτυξη, αλλά αυτή πρέπει να είναι όσο πιο ισχυρή γίνεται. Χωρίς αυτή, δεν θα κερδίσουμε ποτέ την ανεργία".

"Ήρθε η ώρα να αντιμετωπίσουμε το μεγαλύτερο πρόβλημα: Την παραγωγή. Πρέπει να παράγουμε περισσότερο και καλύτερα".

"Μεταξυ 2015 και 2017, πρεπει να κάνουμε 50 δισ. ευρώ περικοπές επιπλέον".

"Δεν θα υπάρξουν τυφλές περικοπές, αλλά δομικές μεταρρυθμίσεις".

Ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2017 θα προωθήσει φορολογικές ελαφρύνσεις ύψους 30 δισεκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες.

"Θέτω έναν καινούριο στόχο, ότι μέχρι το 2017 θα έρθει το τέλος των οικογενειακών εισφορών για τις επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες. Αυτό ισοδυναμεί με 30 δισεκ.", είπε τονίζοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη "να ξαναβρεί η Γαλλία την οικονομική ορμή της".

Εξωτερική πολιτική


"Η επέμβαση της Γαλλίας στο Μαλί υπήρξε νίκη εναντίον της τρομοκρατίας".

"Εύχομαι να υπάρξει γαλλο-γερμανική συνεργασία αναφορικά με την ευρωπαϊκή άμυνα".
 


Διαβάστε:

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software