Μαρτυρία-σοκ για Grenfell: 42 σοροί σ' ένα δωμάτιο

Μαρτυρία-σοκ για Grenfell: 42 σοροί σ' ένα δωμάτιο
Ανατριχίλα προκαλεί η μαρτυρία από πηγή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη Βρετανία, πως οι πυροσβέστες εντόπισαν σε ένα μόνο δωμάτιο του πύργου Grenfell 42 πτώματα. Εάν η μαρτυρία επιβεβαιωθεί επισήμως, ο αριθμός των νεκρών μπορεί να ξεπεράσει τους 100. 

"Έχω έναν φίλο που δουλεύει στην Πυροσβεστική. Χθες, είπε στο τηλέφωνο ότι βρήκαν 42 πτώματα μέσα σε ένα δωμάτιο. Κανείς δεν το ήξερε αυτό. Τον ξέρουμε σαν αδερφό, είναι πυροσβέστης και μας το είπε, αλλά δεν μπορεί να τα πει δημόσια", δήλωσε ο άνδρας.

Ο τελευταίος απολογισμός από τις βρετανικές αρχές αναφερόταν σε 79 νεκρούς, ωστόσο να σημειωθεί ότι μόλις πέντε θύματα έχουν αναγνωριστεί και έχει ανακοινωθεί η ταυτότητά τους. 

Δείτε το video με τη μαρτυρία


Η βρετανική κυβέρνηση και προσωπικά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δέχεται σφοδρή κριτική για τον τρόπο που αντιμετώπισε την κατάσταση. Η ίδια ανακοίνωσε πως θα δοθούν 5.500 λίρες σε κάθε οικογένεια που έμεινε άστεγη μετά την πυρκαγιά, προκειμένου να καλυφθούν οι άμεσες ανάγκες. Οι 500 λίρες θα δοθούν μετρητά και οι 5.000 θα περάσουν σε λογαριασμούς των οικογενειών στην τράπεζα, μέσω της αρμόδιας υπηρεσίας.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software