Παρέμβαση του ΟΗΕ για "ειρήνη" στη Βενεζουέλα

Παρέμβαση του ΟΗΕ για "ειρήνη" στη Βενεζουέλα
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες κάλεσε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στην Βενεζουέλα να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποτραπούν περαιτέρω συγκρούσεις στις βίαιες διαδηλώσεις που έχουν στοιχίσει τρεις ζωές και ζήτησε να ξαναρχίσει ο πολιτικός διάλογος.

"Απευθύνουμε έκκληση για την ανάληψη συγκεκριμένων ενεργειών από όλες τις πλευρές για την μείωση των διαχωρισμών και την δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών ώστε να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της χώρας για το καλό του λαού της Βενεζουέλας", τόνισε ο Γκουτέρες στην ανακοίνωση του.

Κατά τις ογκώδεις διαδηλώσεις εναντίον του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο σκοτώθηκαν τρεις άνθρωποι, ανεβάζοντας στους οχτώ τον αριθμό των νεκρών στις διαδηλώσεις των τελευταίων τριών εβδομάδων.

"Καλούμε την κυβέρνηση της Βενεζουέλας και την αντιπολίτευση να προχωρήσουν σε μια πραγματική δέσμευση για μια επανέναρξη του διαλόγου κυρίως γύρω από βασικά ζητήματα που είχαν ήδη αποφασιστεί να συζητηθούν, συμπεριλαμβανομένης της ισορροπίας μεταξύ των σωμάτων εξουσίας, το εκλογικό χρονοδιάγραµµα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δικαιοσύνη και την κοινωνικο-οικονομική κατάσταση", ανέφερε ο Γκουτέρες.

Μαδούρο κατά ΗΠΑ

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η μεγαλύτερη διαδήλωση έως τώρα εναντίον της κυβέρνησης του Νικολάς Μαδούρο, με κεντρικό σύνθημα την παραίτηση της κυβέρνησης. Φιλοκυβερνητικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αντιδιαδηλώσεις, ενώ πολιτοφύλακες άνοιξαν πυρ με πλαστικές σφαίρες εναντίον των αντικυβερνητικών διαδηλωτών, επικεφαλής των οποίων ήταν ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Ενρίκε Καπρίλες
 
Στη διάρκεια της νύχτας διαδηλωτές έστησαν οδοφράγματα και εκτόξευσαν πέτρες και μολότοφ στους αστυνομικούς και τους άνδρες της Εθνοφρουράς. 
 
Ο Μαδούρο, από την πλευρά του, κατηγορεί τις ΗΠΑ για υποκίνηση πραξικοπήματος.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρκ Τόνερ, απηύθυνε προειδοποίηση προς τις αρχές του Καράκας, καλώντας τες να σταματήσουν την καταστολή των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης.  
 
Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Μαδούρο προχώρησε σε κατάσχεση του εργοστασίου της General Motοr


  

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software