Πώς "είδαν" την συνάντηση τα διεθνή ΜΜΕ

Πώς "είδαν" την συνάντηση τα διεθνή ΜΜΕ

Εκτενή ρεπορτάζ για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Ουάσιγκτον και την συνάντησή του με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ φιλοξενούν πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης, υπογραμμίζοντας το καλό κλίμα, που εκφράστηκε με αμοιβαίες φιλοφρονήσεις και επαίνους.

«Το μήνυμα του Τραμπ στον Τσίπρα είναι ότι οι ΗΠΑ μπορεί να αυξήσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα, έναν σύμμαχο κλειδί στο NATO» ανέφερε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ενώ το ABC News επισημαίνει πως «Ο Ντόναλντ Τραμπ εγκωμιάζει τον Έλληνα ηγέτη παρά το σχόλιό του περί "κακού" στο παρελθόν».

Το Bloomberg μεταδίδει πως ο Τσίπρας διαβεβαίωσε ότι είχαν μια «παραγωγική» συνάντηση με τον Τραμπ και σημείωσε πως δεν αισθάνθηκε «να απειλείται καμία στιγμή» από τον Aμερικανό πρόεδρο, στον οποίο είχε αναφερθεί πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ με τη φράση «ελπίζω να μη μας βρει αυτό το κακό».

Το Γαλλικό Πρακτορείο σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κάλεσε να αυξηθούν οι αμερικανικές επενδύσεις ώστε η χώρα να βγει από «αυτή τη φοβερή κρίση», ενώ ανέφερε ότι ερωτηθείς σχετικά με τις επικριτικές δηλώσεις που είχε κάνει κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 στις ΗΠΑ για τον Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Τσίπρας απέφυγε να απαντήσει κι επέμεινε στη μεγάλη σημασία που έχει η σχέση των ΗΠΑ και της Ελλάδας.

Γερμανικά ΜΜΕ: Μέσα στους επαίνους Τραμπ-Τσίπρας


 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software