Τουρκία κατά ΗΠΑ για τη στήριξη στις κουρδικές πολιτοφυλακές

Τουρκία κατά ΗΠΑ για τη στήριξη στις κουρδικές πολιτοφυλακές
Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιτέθηκε στον αμερικανικό στρατό, ο οποίος ωστόσο επανέλαβε την υποστήριξη του στις κουρδικές πολιτοφυλακές που μάχονται στη Συρία επισημαίνοντας ότι δεν συνδέονται με τους Κούρδους αντάρτες που μάχονται εναντίον της Άγκυρας.

Στον συνασπισμό των Συριακών Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), τον βασικό εταίρο των ΗΠΑ στη Συρία στη μάχη τους κατά του Ισλαμικού Κράτους, συμμετέχει η ισχυρή κουρδική πολιτοφυλακή Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG).

Η Τουρκία θεωρεί τη YPG παρακλάδι του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), εναντίον του οποίου μάχεται εδώ και τρεις δεκαετίες και το οποίο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση.

«O SDF επιβεβαιώνει ότι δεν συνδέεται με το PKK», ανέφερε στον λογαριασμό του στο Twitter η κεντρική αμερικανική διοίκηση, αναπαράγοντας ένα μήνυμα του SDF στο οποίο ο συνασπισμός τόνιζε ότι δεν συνδέεται με το PKK και ότι επιθυμεί να έχει στενές σχέσεις με τους γείτονές του, περιλαμβανομένης της Τουρκίας.

«Πρόκειται για αστείο, ή η @CENTCOM έχει χάσει το μυαλό της;», απάντησε ο Ιμπραήμ Καλίν. «Νομίζει ότι κάποιος θα το πιστέψει; Οι ΗΠΑ θα πρέπει να σταματήσουν να νομιμοποιούν μια τρομοκρατική οργάνωση», πρόσθεσε.

Εξάλλου ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Φικρί Ισίκ επεσήμανε ότι η χώρα του ελπίζει πως η νέα αμερικανική κυβέρνηση θα «διορθώσει το λάθος» της συμμαχίας με την YPG.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software