Β. Κορέα: Πράξη πόλεμου ο ναυτικός αποκλεισμός!

Β. Κορέα: Πράξη πόλεμου ο ναυτικός αποκλεισμός!
Σε ένα ιδιότυπο "παιχνίδι με τη φωτιά" φαίνεται πως επιδίδονται Ντόναλντ Τραμπ και Κιμ Γιονγκ Ουν, οι οποίοι κλιμακώνουν την ένταση στην κορεατική χερσόνησο, κι ενώ παράλληλα εντείνεται η ανησυχία στη διεθνή κοινότητα και για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή, μετά την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ. 

Την έντονη αντίδραση της Πιονγιάνγκ προκάλεσε η δήλωση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον,  ότι μετά την τελευταία δοκιμή των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από τη Βόρεια Κορέα, είναι δικαίωμα των ΗΠΑ να ζητήσουν την επιβολή ναυτικού αποκλεισμού της χώρας.

Η Βόρεια Κορέα απάντησε μέσω του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων της χώρας. "Ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έκανε ένα εξαιρετικά επικίνδυνο και μεγάλο βήμα προς έναν πυρηνικό πόλεμο ζητώντας το ναυτικό αποκλεισμό της χώρας μας", τονίζεται σε ανακοίνωση που μετέδωσε το KCNA.

Στην ίδια ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι η Βόρεια Κορέα θα κάνει χρήση μέτρων αυτοπροστασίας χωρίς έλεος εναντίον σε έναν αποκλεισμό, αφού κάτι τέτοιο θα το θεωρήσει πράξη πολέμου!

"Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας πιστεύει ότι η επιβολή ναυτικού αποκλεισμού είναι παράνομη παραβίαση της κυριαρχίας της και της αξιοπρέπειάς της", δήλωσε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software