Βitcoin: Ίσως χάσετε όλα σας τα χρήματα

Βitcoin: Ίσως χάσετε όλα σας τα χρήματα
Σε «σοβαρή προειδοποίηση» προς τους αγοραστές του bitcoin προχώρησε o επικεφαλής της χρηματοπιστωτικής ρυθμιστικής Αρχής της Βρετανίας, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNBC.

«Εάν θέλετε να επενδύσετε σε bitcoin, να είστε προετοιμασμένοι να χάσετε όλα σας τα χρήματα», δήλωσε ο Αντριου Μπέιλι, διευθύνων σύμβουλος της FCA (Αρχή Χρηματοπιστωτικής Συμπεριφοράς) αργά χθες στο BBC.

Σύμφωνα με τον ίδιο η έλλειψη στήριξης από τις κυβερνήσεις και τις κεντρικές τράπεζες για το πιο δημοφιλές ψηφιακό νόμισμα στον κόσμο αποτελεί ένδειξη ότι το bitcoin δεν είναι ασφαλής επένδυση. Δήλωσε επίσης ότι το να αγοράζει κανείς bitcoin μοιάζει πολύ με τζόγο καθώς έχει το ίδιο επίπεδο ρίσκου.

Η πολύ εντυπωσιακή άνοδος του bitcoin έχει αφήσει άναυδους τόσο τους επικριτές όσο και τους οπαδούς τους, με τους επενδυτές να πασχίζουν να κατανοήσουν τους παράγοντες που οδήγησαν το ψηφιακό νόμισμα σε ξέφρενο ράλι

Σήμερα το πρωί το bitcoin διαπραγματευτόταν στα 17.159 δολάρια, σύμφωνα με τον δείκτη τιμών του κρυπτονομίσματος CoinDesk. Πριν από έναν χρόνο, άξιζε περίπου 780 δολάρια.

«Εάν δείτε τι συνέβη φέτος, θα εφιστούσα προσοχή…Γνωρίζουμε σχετικά λίγα για το τι διαμορφώνει την τιμή του bitcoin», δήλωσε ο Μπέιλι στο BBC.

πηγή: CNBC

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software