Σουηδικό στέισον βάγκον με ισχύ 410 ίππους

Σουηδικό στέισον βάγκον με ισχύ 410 ίππους
Η Volvo συμπληρώνει τη γκάμα της με ένα πολυτελές στέισον βάγκον. Πρόκειται για το νέο Volvo V90 που αποκαλύφθηκε σε ειδική εκδήλωση στη Στοκχόλμη. Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία έχει παράδοση στη κατασκευή ανάλογων αυτοκινήτων.

Το νέο V90, όπως και τα προηγούμενα δύο μοντέλα της γκάμας των «90», βασίζεται στη νέα Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Αυτή η νέα αρθρωτή πλατφόρμα προσφέρει μεγάλο εύρος δυνατοτήτων για ανάπτυξη νέων μοντέλων στη μεσαία και μεγάλη κατηγορία.

Το νέο V90 εξοπλίστηκε με τεχνολογία αιχμής. Το Pilot Assist εξασφαλίζει χαρακτηριστικά ημι-αυτόνομης οδήγησης. Τα προηγμένα συστήματα ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας περιλαμβάνουν έως και ανίχνευση μεγάλων ζώων με αυτόματη πέδηση, ενώ το Apple CarPlay αυξάνει την συνδεσιμότητα.

Κορυφαία έκδοση όσον αφορά την απόδοση είναι η T8 Twin Engine plug-in. Χάρη στο υβριδικό σύστημα κίνησης θα προσφέρει ισχύ περίπου 410 ίππων, ενώ η αυτονομία μόνο με ηλεκτροκίνηση θα είναι σχεδόν 50 χιλιόμετρα. Παράλληλα οι εκπομπές CO2 έχουν διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Το νέο Volvo V90 θα κάνει το παγκόσμιο ντεμπούτο του, μαζί με το πρωτοεμφανιζόμενο στην Ευρώπη νέο S90, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης (3-13 Μαρτίου). Στην Ελλάδα αναμένεται μετά το καλοκαίρι.
Powered by TUODY Software