"Απόβαση" στην Κίνα για τα αυτόνομα της Volvo

"Απόβαση" στην Κίνα για τα αυτόνομα της Volvo
H Volvo αποδεικνύεται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης και επεκτείνει το δίκτυο στο οποίο δοκιμάζει τα συγκεκριμένα οχήματα.
        
H Volvo αποδεικνύεται μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στον τομέα της αυτόνομης οδήγησης και επεκτείνει το δίκτυο στο οποίο δοκιμάζει τα συγκεκριμένα οχήματα. Επόμενος σταθμός είναι η Κίνα.

Πιο συγκεκριμένα περίπου 100 αυτοκίνητα θα κάνουν δοκιμές σε δημόσιους δρόμους κινέζικων πόλεων που επιθυμούν να επιτρέψουν την αυτόνομη οδήγηση στο άμεσο μέλλον.

Σύμφωνα με τη Volvo τα μοντέλα αυτά είναι εφοδιασμένα με τεχνολογία αιχμής για την αποφυγή της κίνησης και των συγκρούσεων καθώς και για τη μείωση των εκπεμπόμενων ρύπων. Η Κίνα φαντάζει ιδανική χώρα για την πρόοδο σε αυτούς τους τομείς επισημαίνει η σουηδική μάρκα.

«Η συνεισφορά της αυτόνομης οδήγησης στην ασφάλεια των δρόμων θα αποδειχτεί πολύ σημαντική» τόνισε ο Πρόεδρος της Volvo Cars Hakan Samuelsson κατά τη διάρκεια ενός σεμιναρίου με τίτλο «Αυτόνομη οδήγηση-μπορεί η Κίνα να πάρει τα ηνία;» που διεξήχθη στο Πεκίνο. «Όσο πιο σύντομα βγουν αυτά τα αυτοκίνητα στο δρόμο τόσο πιο πολλές ζωές θα σωθούν» συμπλήρωσε.

Τα τελευταία μοντέλα της Volvo είναι ανάμεσα στα πρώτα που θα δοκιμαστούν στους αυτοκινητόδρομους με υψηλές ταχύτητες και το σύστημα της αυτόνομης οδήγησης αλλά ο χρόνος είναι αυτός που θα δείξει αν και πώς θα ανταποκριθούν οι καταναλωτές.

Πηγή: caranddriver.gr

Powered by TUODY Software