Αυτό είναι το 2017 Citroen C3 WRC

Αυτό είναι το 2017 Citroen C3 WRC
Σε εκδήλωση που έλαβε χώρα στην έδρα του βασικού της σπόνσορα και χρηματοδότη, το Abu Dhabi, η Citroen παρουσίασε το ολοκαίνουργιο C3 WRC με το οποίο επιστρέφει το 2017 σε φουλ ρυθμούς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι.

Η κληρονομιά του νέου αγωνιστικού είναι βαριά καθώς καλείται να βαδίσει στα χνάρια των προγόνων του: της Xsara WRC, του C4 WRC και του DS3 WRC, τα οποία καθιέρωσαν το γαλλικό εργοστάσιο ως ένα από τα πιο πετυχημένα στην ιστορία του σπορ, με 17 Παγκόσμιους τίτλους (9 οδηγών και 8 κατασκευαστών), 96 νίκες, 238 παρουσίες στο βάθρο και 1.484 νίκες σε ειδικές διαδρομές!

Οριοθετώντας τους στόχους της ομάδας ο επικεφαλής Yves Matton είπε: «Το 2017 θέλουμε να νικήσουμε αγώνες σε νορμάλ συνθήκες, νικώντας τους αντιπάλους μας. Και το 2018 στόχος μας είναι να κατακτήσουμε τουλάχιστον έναν από τους δύο τίτλους (σ.σ. Πρωτάθλημα οδηγών ή κατασκευαστών)».

Τέσσερα είναι τα πληρώματα που θα αγωνιστούν στο νέο Πρωτάθλημα οδηγώντας C3 WRC: Kris Meeke/Paul Nagle, Craig Breen/Scott Martin, Stéphane Lefebvre/Gabin Moreau και Sheikh Khalid Al Qassimi/Chris Patterson.

Σύμφωνα με το πλάνο που δημοσίευσε η ομάδα, στα τρία πρώτα Ράλι της χρονιάς (Monte Carlo, Σουηδία, Μεξικό) θα έχουμε δύο συμμετοχές, στην Κορσική, στη Σαρδηνία και στη Γερμανία, θα λάβουν μέρος τρία πληρώματα, ενώ στην Πορτογαλία, στην Πολωνία, στη Φινλανδία, στην Ισπανία, στην Ουαλία και στην Αυστραλία θα αγωνιστούν και τα τέσσερα πληρώματα της εταιρείας.

Οι δοκιμές του νέου C3 WRC 2017 ξεκίνησαν στις αρχές του περασμένου Απρίλη, με τον Kris Meeke να γράφει τα πρώτα χιλιόμετρα στην ιδιόκτητη πίστα της Citroen στο Versailles-Satory. Μέχρι σήμερα το νέο αγωνιστικό έχει πραγματοποιήσει συνολικά 9,500 χιλιόμετρα δοκιμών, ενώ στις 13 Δεκεμβρίου πήρε την ομολογκασκιόν της FIA ώστε να μπορεί να λάβει μέρος στο Πρωτάθλημα.

«Είναι ζωτικής σημασίας ο ρόλος του Kris στην εξέλιξη του αυτοκινήτου», σχολίασε ο Matton αναφερόμενος στον 37χρονο Βορειο-Ιρλανδό και προσθέτει: «Χρειαζόμασταν έναν ηγέτη με μεγάλη εμπειρία και γνώση στο τεχνικό κομμάτι ώστε να βοηθήσει στην εξέλιξη. Και ο Kris είναι ο καταλληλότερος καθώς εξελίσσει αγωνιστικά του PSA Group για πάνω από μια δεκαετία. Είναι ένας καταρτισμένος μηχανικός και αυτό σημαίνει ότι είναι σε ικανός να παρέχει λεπτομερή ανάλυση σε σε συγκεκριμένα σημεία. Είναι αναμφίβολα ένας από τους βασικούς λόγους που καταφέραμε να ακολουθήσουμε το πρόγραμμά μας και να πετύχουμε τους στόχους μας».

Πηγή: caranddriver.gr

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software