Το πρώτο Audi SQ2 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού

Το πρώτο Audi SQ2 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Παρισιού

Το πρώτο Audi SQ2 θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Διεθνές Σαλόνι του Παρισιού. Πρόκειται για το νέο κορυφαίο μοντέλο της οικογένειας Q2 που αποδίδει 300 ίππους, που διαθέτει σπορ ανάρτηση S και τετρακίνηση quattro. Οι επιδόσεις του μοντέλου είναι εκρηκτικές, καθώς από τη στάση μέχρι και τα πρώτα 100 χλμ/ώρα χρειάζονται μόλις 4,8 δευτερόλεπτα. Σε αυτό συνέβαλλε το μειωμένο βάρος του, αφού μόνο από τον κινητήρα και τα συναφή συστήματα μειώθηκε κατά 150 κιλά.

Στη δυναμική οδήγηση, η σπορ ανάρτηση χαμηλώνει κατά 2 εκατοστά για ακόμη καλύτερη πρόσφυση. Ο συντελεστής οπισθέλκουσας είναι 0.34, ενώ το επίπεδο θορύβου παραμένει χαμηλά.

Οι διαστάσεις του Audi SQ2 είναι αρκετά μεγάλες (μήκος 4,210 μ. και μεταξόνιο 2,594 μ.), γεγονός που επιτρέπει μεγάλη άνεση στους επιβάτες. Ο χώρος αποσκευών έχει όγκο από 355 έως 1.000 λίτρα ανάλογα με τη θέση των πίσω καθισμάτων. Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει σπορ καθίσματα, εμπρός υποβραχιόνιο, αυτόματο κλιματισμό, αθλητικό τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών και σύστημα πληροφοριών οδηγού με έγχρωμη οθόνη.

Το νέο Audi SQ2 παρουσιάζεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια του Σαλονιού Αυτοκινήτου του Παρισιού, ενώ οι πρώτες παραγγελίες αναμένεται να γίνουν στο τέλος του έτους, με τις πρώτες παραδόσεις να πραγματοποιούνται στις αρχές του επόμενου έτους.
 

Powered by TUODY Software