Στο Άμστερνταμ το νέο VW T- Cross

Στο Άμστερνταμ το νέο VW T- Cross

Το βράδυ της Πέμπτης, πρόκειται να γίνει στο Άμστερνταμ, η παγκόσμια πρεμιέρα του νέου VW T- Cross. Το νέο μέλος στη γκάμα της γερμανικής μάρκας ανήκει στη κατηγορία των μικρών SUV. Τοποθετείται κάτω από το T-Roc και συμπληρώνει την οικογένεια των οχημάτων ελεύθερου χρόνου της εταιρείας.

Πλέον, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία διαθέτει στην αγορά τα εξής SUV, Touareg, Tiguan, T- Roc και T- Cross. Ουσιαστικά, έχει την πληρέστερη παρουσία στην αγορά, στην ανερχομένη κατηγορία των SUV.

Το T-Cross, είχε παρουσιαστεί το 2016 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης σαν πρωτότυπο. Ακολούθησαν, οι έρευνες σε καταναλωτές, η εξέλιξη του μοντέλου και τώρα βρίσκεται στη γραμμή παραγωγής.

Βασίζεται στη μεταβλητή πλατφόρμα MQB, η οποία επιτρέπει στους σχεδιαστές να διαμορφώσουν ανάλογα με την στόχευση του μοντέλου τον εσωτερικό χώρο. Στο νέο SUV, έγινε προσπάθεια να διευρυνθούν οι εσωτερικοί χώροι προς όφελος της άνεσης των επιβατών και της αποθηκευτικής ικανότητας. Τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι ο αποθηκευτικός χώρος του T-Cross είναι μεγάλος και πλησιάζει τον αντίστοιχο χώρο που διαθέτει το μικρομεσαίο μοντέλο VW Golf. Το πίσω κάθισμα μπορεί να ρυθμιστεί κατά μήκος ώστε να δημιουργείται περισσότερος χώρος για τα γόνατα των πίσω επιβατών ή για τις αποσκευές.

Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4.1 μ. και έχει δοθεί έμφαση στη προσθήκη δυναμικών στοιχείων. Προβλέπεται η παραγωγή μόνο προσθιοκίνητων εκδόσεων.

Οι ιδιότητες της πλατφόρμας MQB και οι παρεμβάσεις των μηχανικών συνέβαλαν στην αύξηση της ασφάλειας που παρέχει το γερμανικό αυτοκίνητο.

Στο στάνταρ εξοπλισμό του T-Cross περιλαμβάνεται, σύστημα προληπτικής προστασίας επιβατών (Pre Crash), σύστημα επιτήρησης περιβάλλοντος χώρου με αναγνώριση πεζών & City Emergency Braking και σύστημα προειδοποίησης ακούσιας αλλαγής λωρίδας κυκλοφορίας (Lane Assist).

Κινητήρες βενζίνη 1.000 κ.εκ. απόδοσης 95 είτε 115 ίππων και ντίζελ 1.6 90 ίππων.

Αναμένεται στην Ελλάδα τον Απρίλιο του 2019. Εκτός της Ευρώπης, το νέο T-Cross θα ενισχύσει την γκάμα των SUV της μάρκας στη Κίνα και τη Νότια Αμερική.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software