Πανελλαδική πρεμιέρα του νέου Kia Stinger

Πανελλαδική πρεμιέρα του νέου Kia Stinger

Στην έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018», που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου, πρόκειται να πραγματοποιηθεί η πανελλαδική πρεμιέρα του νέου Kia Stinger.

Τo νέο μοντέλο είναι η ναυαρχίδα της Kia και αποτελεί μια εξέλιξη των κλασικών grand tourers. Η εντυπωσιακή σχεδίαση, οι ισχυροί κινητήρες, οι μεγάλοι εσωτερικοί χώροι και η κίνηση στους πίσω τροχούς είναι τα βασικά στοιχεία του αυτοκινήτου.

Οι σχεδιαστές του αμαξώματος ακολούθησαν τις κλασικές αναλογίες ενός αυτοκινήτου με κίνηση στους πίσω τροχούς. Ξεχωρίζουν, το μεγάλο καπό, ο μικρός εμπρός πρόβολος των 830 χιλ., το επιμηκυμένο μεταξόνιο (2.905 χιλ.) που εξασφαλίζει μια ευρύχωρη καμπίνα, ο μεγάλος πίσω πρόβολος (1.095 χιλ.) και τα τονισμένα φτερά.

Το μήκος του καθορίστηκε στα 4,83 μ. και το πλάτος του τα 1,87 μ. Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ φτάνει τα 406 λίτρα.

Το στυλ gran turismo επαναλαμβάνεται και στο εσωτερικό. Η κεντρική κονσόλα χωρίζεται σε δύο τμήματα, με τα χειριστήρια του συστήματος infotainment να βρίσκονται ακριβώς κάτω από τη μεγάλη, έγχρωμη οθόνη αφής, ενώ αυτά του συστήματος κλιματισμού τοποθετήθηκαν στο κάτω τμήμα. Ο οδηγός έχει μπροστά του ένα τιμόνι καλυμμένο με δέρμα και στεφάνη μεγάλης διαμέτρου, καθώς και έναν πίνακα οργάνων με συνδυασμό αναλογικών και ψηφιακών ενδείξεων.

Κάτω από το μακρύ καπό του Kia Stinger, υπάρχει ένας από τους τρεις συνολικά κινητήρες. Ντίζελ 2.200 κ.εκ., απόδοσης 200 ίππων στις 3.800 σ.α.λ., με ροπή 40,6 χλγμ. από τις 1.750 έως τις 2.750 σ.α.λ. Επιταχύνει το Stinger από τα 0 έως τα 100 χλμ./ώρα σε 7,7 sec ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα.

Ο τετρακύλινδρος turbo βενζίνης 2.000 κ.εκ. της γενιάς Theta αποδίδει 255 ίππους στις 6.200 σ.α.λ. και 35,4 χλγμ. ροπής, από τις 1.400 έως τις 4.000 σ.α.λ. Ο κορυφαίος 3.3 V6 «Lamda II» με τα δύο turbo αποδίδει 370 ίππους στις 6.000 σ.α.λ. και 51,6 χλγμ. από τις 1.300 έως τις 4.500 σ.α.λ. Με τον 3.3 V6 το Stinger χρειάζεται 5,1 sec για το 0-100 χλμ./ώρα, ενώ η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 270 χλμ./ώρα.

Το Stinger διαθέτει τη δεύτερη γενιά του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων της Kia, που μέσω του Driver Mode Select μπορεί να λειτουργήσει με πέντε διαφορετικά προγράμματα, ενώ για τις χειροκίνητες αλλαγές υπάρχουν και paddles στο τιμόνι.

Είναι το πρώτο σεντάν της Kia που είναι διαθέσιμο με κίνηση είτε στους πίσω είτε και στους τέσσερις τροχούς. Η τετρακίνηση, στην οποία το μεγαλύτερο ποσοστό της ροπής καταλήγει στον πίσω άξονα, εξοπλίζεται και με Dynamic Torque Vectoring Control.

Η έκθεση «ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΕΚΟ 2018», θα πραγματοποιηθεί όπως και τα προηγούμενα χρόνια, στο πρώην Δυτικό Αεροδρόμιο Ελληνικού (αίθουσα ξιφασκίας) από τις 10 - 18 Νοεμβρίου 2018.

Η φετινή έκθεση είναι αναβαθμισμένη, έχουν προστεθεί 1500 τ.μ. εκθεσιακού χώρου για να φιλοξενηθούν περισσότερες εισαγωγικές αντιπροσωπείες. Προγραμματίσθηκε η πανελλήνια πρεμιέρα ιδιαίτερα μεγάλου αριθμού νέων μοντέλων και εκδόσεων που σκιαγραφούν το μέλλον της αυτοκίνησης και αυξάνουν τις επιλογές των υποψήφιων αγοραστών. Η λίστα με τα καινούργια μοντέλα που θα κυκλοφορήσουν τους επομένους μήνες στην ελληνική αγορά είναι μακροσκελής.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν την δυνατότητα να πραγματοποιήσουν και δωρεάν test drive. Το εισιτήριο είναι στα 6 ευρώ. Δωρεάν είναι η είσοδος για τα παιδιά που συνοδεύονται από τους γονείς τους (έως και 14 ετών). Για τους ανέργους και τους φοιτητές το εισιτήριο είναι 3 ευρώ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software