Συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα στο Ζάππειο

Συνέδριο για την ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα στο Ζάππειο

Για δεύτερη χρονιά θα πραγματοποιηθεί το συνέδριο για την εναλλακτική μετακίνηση, «Ecomobility» στην Αίγλη Ζαππείου (αίθουσα «Ολυμπία), στις 22 Ιανουαρίου (9.00-17.00).

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών. Μεταξύ των θεμάτων που θα αναλυθούν, θα είναι το θεσμικό πλαίσιο για την ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα (φυσικό αέριο, υγραέριο), οι εξελίξεις στις υποδομές και τα δίκτυα, η ανάπτυξη της αγοράς και η συμμετοχή της αυτοκινητοβιομηχανίας, καθώς και οι δυνατότητες χρηματοδότησης για τις επιχειρήσεις.

Χαιρετισμό στο συνέδριο θα απευθύνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, ενώ μεταξύ άλλων θα μιλήσουν και ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πόρων, Μιχάλης Βερροιόπουλος, η Νεκταρία Καρακατσάνη, μέλος του ΔΣ της ΡΑΕ, ο Αναστάσιος Ταστάνης, πρόεδρος του ΟΑΣΑ, ο Δημήτρης Τζώρτζης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, ο Ιωσήφ Φλωρεντίν, διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης του ΔΕΣΦΑ και ο Γιάννης Κοπανάκης, γενικός διευθυντής Εταιρικής Ανάπτυξης της ΔΕΗ.

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια ιδιαίτερα ευνοϊκή χρονική συγκυρία για την ηλεκτροκίνηση, την αεριοκίνηση αλλά και την υγραεριοκίνηση καθώς στην Ελλάδα σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις προωθούν με συγκεκριμένο σχεδιασμό τη χρήση των εναλλακτικών καυσίμων, ενώ πολύ πρόσφατα η ΡΑΕ ξεκίνησε τη διαβούλευση για τις υποδομές επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Powered by TUODY Software