Υποχρεωτικά τα «μαύρα κουτιά» στα ΙΧ

Υποχρεωτικά τα «μαύρα κουτιά» στα ΙΧ

Να υποχρεώσει τις κατασκευάστριες εταιρίες αυτοκινήτων να εφαρμόσουν πολιτική τοποθέτησης μαύρων κουτιών όπως συμβαίνει και στα αεροσκάφη, επιχειρεί η Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά από πρόταση ευρωβουλευτών της Επιτροπής Εσωτερικής Αγοράς, η οποία υιοθετήθηκε από την αρµόδια επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου µε 33 ψήφους έναντι δύο.

Βάσει της συγκεκριμένης απόφασης, όλα τα οχήµατα που θα κυκλοφορούν στην ΕΕ στο εγγύς μέλλον θα πρέπει να έχουν ενσωματωμένο σύστημα καταγραφής δεδοµένων ατυχήµατος.

Στα αεροσκάφη, τα «μαύρα κουτιά» είναι δύο με το μεν ένα να καταγράφει τα δεδομένα της πτήσης και το δε άλλο τις συνομιλίες στο κόκπιτ

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι για τα αυτοκίνητα, η Ε.Ε. επιθυμεί την καταγραφή των δεδομένων της πορείας του αυτοκινήτου, ενώ οι Ευρωβουλευτές ξεκαθαρίζουν πως τα συστήµατα καταγραφής δεδοµένων ατυχημάτων και δυστυχημάτων θα λειτουργούν ως «συστήµατα κλειστού βρόχου», κάτι που σημαίνει ότι δεν θα είναι δυνατή η ταυτοποίηση οδηγού και οχήµατος.

Ένα επιπλέον μέτρο που λαμβάνει η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς της ΕΕ για να μειώσει τα ατυχήματα-δυστυχήματα είναι τα εξελιγμένα χαρακτηριστικά ασφάλειας να είναι διαθέσιμα στις στάνταρ εκδόσεις οχημάτων και όχι μόνο στις ακριβότερες.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software