Οι τιμές των μετοχών διεθνώς υποχώρησαν σε χαμηλό 2,5 μηνών

Οι τιμές των μετοχών διεθνώς υποχώρησαν σε χαμηλό 2,5 μηνών

Οι τιμές των μετοχών σε παγκόσμιο επίπεδο υποχώρησαν σήμερα σε χαμηλό 2,5 μηνών, καθώς η απόφαση της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας (Fed) των ΗΠΑ χθες το βράδυ για την περαιτέρω μείωση της νομισματικής της στήριξης ενίσχυσε τον φόβο εξασθένησης των αναδυόμενων αγορών και ώθησε τους επενδυτές στο ασφαλές καταφύγιο των ομολόγων.

Η Fed μείωσε το μηνιαίο της πρόγραμμα αγοράς ομολόγων κατά 10 δισεκ. δολάρια, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην αναταραχή στις αναδυόμενες αγορές, η οποία κατά ορισμένους επενδυτές θα μπορούσε να οδηγήσει την αμερικανική κεντρική τράπεζα να καθυστερήσει την πολιτική μείωσης της νομισματικής στήριξης.

Η προοπτική συνεχούς μείωσης της στήριξης αυτής, σε συνδυασμό με τη βελτίωση των αναπτυγμένων οικονομιών, έδιωξε κεφάλαια από πολλές αναδυόμενες αγορές, ιδιαίτερα από εκείνες με ελλείμματα στα ισοζύγια τρεχουσών συναλλαγών ή πολιτικά προβλήματα ή και τα δύο.

Ο παγκόσμιος δείκτης μετοχών MSCI υποχώρησε κατά 0,4 εκατοστιαίες μονάδες, φθάνοντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τις αρχές Νοεμβρίου και αυξάνοντας σε 4,2% τις απώλειες που καταγράφει από την αρχή του 2014. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Eurofirst 300 υποχωρεί 0,30%.

Οι ζημίες ήταν μεγαλύτερες στις αναδυόμενες αγορές, ο ευρύτερος δείκτης των οποίων υποχώρησε σήμερα κατά 0,8%. Τα προβλήματα στις αναδυόμενες εντάθηκαν από την ανακοίνωση του δείκτη PMI της HSBC για την κινεζική μεταποίηση, που έδειξε την υποχώρησή της σε χαμηλό έξι μηνών.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software