Τσίπρας: Συμφωνία στη βάση της λαϊκής εντολής

Τσίπρας: Συμφωνία στη βάση της λαϊκής εντολής
Την πρόθεσή του για διεξαγωγή δημοψηφίσματος εάν δεν εξασφαλίσει την επίμαχη συμφωνία με τους δανειστές επανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία και στο Προεδρείο της ΚΟ του κόμματος.

Τόνισε ότι αν η συμφωνία είναι στο πλαίσιο της λαϊκής εντολής και μέσα στα όρια της ετυμηγορίας των πολιτών στις τελευταίες εκλογές, τότε δεν θα χρειαστεί, εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα υπάρξει συμφωνία τις επόμενες δέκα μέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επισήμανε ότι αυτή τη στιγμή οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε κρίσιμη φάση, υπογραμμίζοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ο "έντιμος συμβιβασμός".

Από πλευράς Αριστερής Πλατφόρμας εκφράστηκαν επιφυλάξεις κατά πόσο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί "έντιμος συμβιβασμός" μια συμφωνία που θα περιέχει σκληρά μέτρα και υπό αυτό το πρίσμα τονίστηκε ότι η επιλογή της ρήξης πρέπει να είναι στο τραπέζι.

Από την πλευρά τους, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και ο υπουργός Οικονομικών, είπαν πως η χώρα μας εξαπατήθηκε από τους εταίρους στις 20 Φεβρουαρίου και οι στρόφιγγες της χρηματοδότησης της ΕΚΤ δεν άνοιξαν.

Για το θέμα του δημοψηφίσματος αντέδρασε έντονα ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος εξέφρασε την αντίθεσή του σε ένα ενδεχόμενο δημοψήφισμα, λέγοντας πως δεν είναι προς το συμφέρον της.

Όπως διεμήνυσε, ένα δημοψήφισμα θα κόστιζε χρήματα, αλλά θα δημιουργούσε και μία σοβαρή πολιτική αβεβαιότητα, υπογραμμίζοντας πως δεν υπάρχει τέτοιο χρόνο.

"Δεν νομίζω ότι οι Έλληνες έχουν τον χρόνο για κάτι τέτοιο", δήλωσε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software