Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για την Ελλάδα

Κρίσιμο Σαββατοκύριακο για την Ελλάδα
Κρίσιμο είναι το Σαββατοκύριακο για την Ελλάδα, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, οι διαβουλεύσεις στο Brussels Group αναμένεται να ολοκληρωθούν την Κυριακή και αν όλα πάνε καλά, τότε θα δοθεί το «πράσινο φως» για ένα EuroWorking Group.

Μάλιστα, η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει έκτακτο Eurogroup, που αν τελικά πραγματοποιηθεί μπορεί να γίνει – μέσω τηλεδιάσκεψης – ακόμα και τη Δευτέρα.

Στην κυβέρνηση επικρατεί συγκρατημένη αισιοδοξία, ενώ κύκλοι του Μαξίμου δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους για τη σημαντική πρόοδο που καταγράφεται έως τώρα στις διαβουλεύσεις με τους θεσμούς.

Η Αθήνα φαίνεται να τονίζει πως αν δεν υπάρξει χαλάρωση από την ΕΚΤ με απτές διαβεβαιώσεις για την άρση του οικονομικού αδιεξόδου, τότε δεν πρόκειται να λάβει κανένα μέτρο.

Η ελληνική πλευρά αναμένει την κρίσιμη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, την ερχόμενη Τετάρτη 6 Μαΐου, προσδοκώντας σε μια απόφαση που θα χορηγήσει σημαντική ανάσα ρευστότητας στην οικονομία.

Έτσι, οι συζητήσεις του Σαββάτου στο Brussels Group κρίνονται ιδιαίτερα κρίσιμες, ενώ αναμένεται να επικεντρωθούν στο πρωτογενές πλεόνασμα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software