Γιούνκερ: Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα...

Γιούνκερ: Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα...
«Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν θα πρέπει να βασίζεται σε μένα, ότι θα μπορέσω να αποτρέψω μια κατάρρευση των συνομιλιών σε κάθε περίπτωση», δηλώνει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ και επισημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει, προφανώς, παρεξηγήσει τις προσπάθειές του για την επίτευξη συμβιβασμού.

Οι Έλληνες φαίνεται να πιστεύουν ότι «υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί στο τέλος να βγάλει λαγό από το καπέλο. Αλλά δεν είναι έτσι», δηλώνει στο Der Spiegel και προσθέτει:

«Δεν καταλαβαίνω τον κ. Τσίπρα. Η εμπιστοσύνη με την οποία τον περιέβαλα δεν ανταποδόθηκε ισότιμα», για να συνεχίσει λέγοντας ότι (ο έλληνας πρωθυπουργός) αντί να διαμαρτύρεται για τις προτάσεις συμβιβασμού των δανειστών, θα έπρεπε να πει στον ελληνικό λαό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προσέφερε ένα επενδυτικό πρόγραμμα αξίας 35 δισεκατομμυρίων ευρώ. θα το πουλούσα αυτό ως επιτυχία», τονίζει και αναφέρει ότι δεν άκουσε κάτι τέτοιο από τον κ. Τσίπρα.

Τηλεφωνικές επαφές Γιούνκερ για τη διαπραγμάτευση

Σειρά τηλεφωνικών επαφών έχει από το πρωί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με Ευρωπαίους ηγέτες που εμπλέκονται στη διαπραγμάτευση για το ζήτημα της Ελλάδας.

Αυτό δήλωσε από τις Βρυξέλλες ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς.

Ο εκπρόσωπος της Επιτροπής ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν έχει ήδη μιλήσει με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και με τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mαρκ Ρούτε, ενώ κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά και μέσα στο Σαββατοκύριακο, ο Γιούνκερ θα βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όσον αφορά τη θέση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ελληνικό ζήτημα, ο κ. Σχοινάς επανέλαβε τη δήλωση Μοσκοβισί, σύμφωνα με την οποία, «ο μοναδικός στόχος της Επιτροπής είναι να καταστεί η Ελλάδα σταθερή, ισχυρή και ευημερούσα χώρα, ικανή να δημιουργήσει νέες θέσεις απασχόλησης και να επιστρέψει στη βιώσιμη ανάπτυξη για το καλό των πολιτών της, μια Ελλάδα που θα σέβεται τις δεσμεύσεις της και θα παραμείνει προσηλωμένη σε αυτές, όντας μέσα στη ζώνη του ευρώ».

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software