Αισιοδοξία για συμφωνία από τον γερμανικό τύπο

Αισιοδοξία για συμφωνία από τον γερμανικό τύπο
Σε μια θετική αποτίμηση των εν εξελίξει διαπραγματεύσεων Ελλάδας-δανειστών προχωρά ο κυριακάτικος γερμανικός τύπος. Οι πληροφορίες των γερμανικών ΜΜΕ συγκλίνουν σε άμεση επίτευξη συμφωνίας.

«Το νέο πακέτο παίρνει σάρκα και οστά», είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής επιθεώρησης Wirtschaftswoche που σημειώνει ότι «σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα των διαπραγματεύσεων, το νέο πακέτο βοήθειας μεταξύ της Αθήνας και των δανειστών μπορεί να έχει αποφασιστεί ήδη μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή. Το προσχέδιο είναι μάλλον έτοιμο, εντούτοις δεν έχει συμφωνηθεί ακόμη με την Αθήνα».

«Το περίγραμμα θα μπορούσε να είναι έτοιμο την Τρίτη», συγκρατεί η Stuttgarter Nachrichten. «Η συμφωνία για το νέο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας βρίσκεται προφανώς σε καλό δρόμο. χρόνος πιέζει. Μέχρι τις 20 Αυγούστου η χώρα πρέπει να λάβει φρέσκο χρήμα».

Το τηλεοπτικό δίκτυο N-TV σημειώνει στην ιστοσελίδα του ότι «η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως το πράσινο φως». «Όπως αναφέρουν ευρωπαϊκοί κύκλοι, το αργότερο την Τρίτη θα διαφανεί εάν τα τόσο αναγκαία χρήματα μπορούν να δοθούν πριν την εκταμίευση της επόμενης δόσης προς την ΕΚΤ».

Το περιοδικό Der Spiegel σημειώνει στην ηλεκτρονική του έκδοση ότι «στις διαπραγματεύσεις για ένα τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα υπάρχουν σημαντικές εξελίξεις. Σύμφωνα με συγκλίνουσες δημοσιογραφικές πληροφορίες το νέο πακέτο μπορεί να αποφασιστεί ήδη την Παρασκευή, εάν δεν φέρει αντιρρήσεις το Βερολίνο».

Η οικονομική Handelsblatt: «’Όλοι εργάζονται πάνω σε αυτό το Plan A’: σύμφωνα με ανθρώπους που γνωρίζουν τα των διαπραγματεύσεων, το νέο πακέτο βοήθειας για την Αθήνα ενδέχεται να αποφασιστεί την ερχόμενη εβδομάδα. Εντούτοις η Γερμανία έχει ενδοιασμούς. Σε περίπτωση συμφωνίας ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρεθεί πιθανότατα ενώπιον διάσπασης».

Στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται και η Abendzeitung του Μονάχου, σχολιάζοντας ότι «ελλοχεύει ο κίνδυνος οριστικής διάσπασης».

Κατά τον Παναγιώτη Λαφαζάνη «το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει νέα μέτρα περικοπών. Σύμφωνα με την αριστερή πλατφόρμα, σε περίπτωση που ο Τσίπρας υιοθετήσει ένα νέο πρόγραμμα, θα θέσει σε κίνδυνο την ενότητα του κόμματος. Ένα έκτακτο κομματικό συνέδριο το Σεπτέμβριο θα αποσαφηνίσει την κατάσταση».

πηγή: dw.com

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software