Η Βρετανία υποφέρει από... έλλειψη δεξιοτήτων

Η Βρετανία υποφέρει από... έλλειψη δεξιοτήτων
Η έλλειψη δεξιοτήτων θα μπορούσε να μειώσει τις ελπίδες ότι η Βρετανία μπορεί να ξεπεράσει χρόνια άσχημων επιδόσεων σε ό,τι αφορά την παραγωγικότητά της και ενδεχομένως να πλήξει ακόμα και την μελλοντική οικονομική της ανάπτυξη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα.

Η έλλειψη δεξιοτήτων στη Βρετανία εντάθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με τον ετήσιο Παγκόσμιο Δείκτη Δεξιοτήτων από την εταιρία πρόσληψης προσωπικού Hays και την εταιρεία συμβούλων Oxford Economics.

Ενώ το ποσοστό ανεργίας έχει μειωθεί στα επίπεδα που ήταν πριν από την κρίση και οι μισθοί έχουν αρχίσει να ανακάμπτουν μετά από χρόνια στασιμότητας, η Hays προειδοποίησε ότι το έλλειμμα δεξιοτήτων θα δημιουργήσει προβλήματα εάν η κυβέρνηση δεν αναλάβει δράση σύντομα.

«Οι προοπτικές ανάπτυξης της Βρετανίας είναι καλύτερες απ’ ό,τι ήταν εδώ και πολύ καιρό, αλλά οι εργοδότες αντιμετωπίζουν ακόμα μεγαλύτερες προκλήσεις στην αναζήτηση του ταλέντου που χρειάζονται» δήλωσε ο Άλιστερ Κοξ, διευθύνων σύμβουλος της Hays.

Ο Κοξ πρόσθεσε ότι η καλύτερη κατάρτιση, η προσέλκυση υψηλά ειδικευμένων εργαζομένων από το εξωτερικό και καλύτερες επενδύσεις στον τομέα της τεχνολογίας αποτελούν μέρος της λύσης.
Powered by TUODY Software