Δημόσιο: Μικρές αυξήσεις σε 314.000 υπαλλήλους

Δημόσιο: Μικρές αυξήσεις σε 314.000 υπαλλήλους
Μικρές αυξήσεις της τάξης από 30 ως 50 ευρώ για περίπου 314.000 δημοσίους υπαλλήλους προανήγγειλε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, ενόψει της κατάθεσης στη Βουλή του νομοσχεδίου για το νέο μισθολόγιο και βαθμολόγιο στο Δημόσιο.

Μιλώντας στον Real FM ανέφερε πως βάσει του σεναρίου που έχει επεξεργαστεί το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν θα υπάρξουν μειώσεις στους κατώτατους μισθούς και για ορισμένους θα υπάρξουν μικρές αυξήσεις το 2016 - με την δαπάνη να καλύπτεται από τη σταδιακή απομείωση ορισμένων άλλων μισθών.

Πρόσθεσε δε πως στόχος είναι να "ξεπαγώσουν" οι τριετίες από την 1η Ιανουαρίου, ωστόσο έκανε λόγο για αποσύνδεσή τους από τα μισθολογικά κλιμάκια.

Σχετικά με τις δαπάνες του Δημοσίου, ο κ Βερναρδάκης είπε πως έχει γίνει σημαντική μείωση μισθών και περικοπή δαπανών και τόνισε ότι το Δημόσιο αυτά τα πέντε χρόνια έχει χάσει 350.000 υπαλλήλους, με αποτέλεσμα όλες οι δομές να είναι υποστελεχωμένες σε τραγικό βαθμό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

"Όταν έχει μειωθεί το 30% των υπαλλήλων και 30% των μισθών σε όσους έχουν απομείνει μιλάμε για δραματική μείωση. Αυτό που πρέπει να συνηθίσουμε είναι ότι μειώνουμε εξοικονομούμε αλλά όλη αυτή η εξοικονόμηση πρέπει να πηγαίνει κάπου παραγωγικά. Πρέπει να μπούμε σε μία λογική αναδιανομής οπωσδήποτε" σημείωσε.
Powered by TUODY Software