ΥΠΟΙΚ: Υπερκαλύπτονται οι στόχοι των εσόδων

ΥΠΟΙΚ: Υπερκαλύπτονται οι στόχοι των εσόδων
Χαμόγελα στο οικονομικό επιτελείο προκαλούν τα στοιχεία που δείχνουν ότι το 2015 είναι πολύ πιθανό να κλείσει ακόμα και με πρωτογενές πλεόνασμα.

Σύμφωνα με απόλυτα ασφαλείς πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ υπάρχει υπερεκτέλεση εσόδων κατά περίπου 2 δισεκατομμύρια ευρώ σε ταμειακή βάση και ως εκ τούτου η κυβέρνηση βρίσκεται πολύ κοντά στο να κλείσει το 2105 ακόμα και με πρωτογενές πλεόνασμα.

Σε κάθε περίπτωση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες είναι βέβαιο ότι ο στόχος του προγράμματος για έλλειμμα -0,25% έχει υπερκαλυφθεί.

Συγκεκριμένα, με βάση τα διαθέσιμα στοιχεία εσόδων (άμεσοι και έμμεσοι φόροι) στις αναθεωρημένες εκτιμήσεις προϋπολογισμού του 2015 προβλέπονται ταμειακά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού που υπερβαίνουν κατά 1,956 εκατομμύρια τον αρχικό στόχο.

Σε δεδουλευμένη βάση τα έσοδα αυτά θα μειωθούν, αλλά και πάλι είναι βέβαιο ότι υπερκαλύπτεται ο στόχος του κυβερνητικού επιτελείου.

Με βάση αυτά τα στοιχεία η κυβέρνηση ξεκινά από πολύ θετική βάση τις διαπραγματεύσεις για την αξιολόγηση του προγράμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Powered by TUODY Software