Ιρανικό πετρέλαιο στην ΕΕ μετά από τρια χρόνια

Ιρανικό πετρέλαιο στην ΕΕ μετά από τρια χρόνια
Το πρώτο φορτίο ιρανικού αργού πετρελαίου προς την EE εδώ και περισσότερο από τρία χρόνια αναμενόταν να αναχωρήσει ίσως και σήμερα, ανέφεραν Ιρανοί αξιωματούχοι σύμφωνα με την Wall Street Journal. Το τάνκερ που ναύλωσε ο γαλλικός ενεργειακός κολοσσός Total αναμενόταν να αναχωρήσει μεταφέροντας 2 εκατ. βαρέλια.

Δύο άλλα τάνκερ θα μεταφέρουν 1 εκατ. βαρέλια έκαστο για την ισπανική Compañía Española de Petróleos, ή Cepsa, και την Litasco, βραχίονα της ρωσικής Lukoil, δήλωσαν οι αξιωματούχοι.

Τα πλοία μεταφέρουν μια ποσότητα του νέου πετρελαίου που λέει το Ιράν ότι παράγει από τότε που οι μεγάλες δυνάμεις συμφώνησαν να άρουν τις κυρώσεις της Δύσης σε βάρος της Τεχαράνης. Αυτές οι κυρώσεις αποδεκάτισαν την πετρελαϊκή βιομηχανία του Ιράν, μειώνοντας την εξαγωγική της ικανότητα τουλάχιστον κατά 1 εκ. βαρέλια την ημέρα.

Ο υφυπουργός Πετρελαίου Ροκνεντίν Τζαβαντί δήλωσε, σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση, ότι η παραγωγή αργού στο Ιράν έχει αυξηθεί κατά 400.000 βαρέλια την ημέρα. Ο βραχυπρόθεσμος στόχος που έχει ορίσει το Ιράν για την μετά τις κυρώσεις εποχή προβλέπει την αύξηση της παραγωγής κατά 500.000 βαρέλια την ημέρα.

 
Powered by TUODY Software