"Παγώνουν" την παραγωγή για να... σώσουν την τιμή

"Παγώνουν" την παραγωγή για να... σώσουν την τιμή
"Παγώνουν" την παραγωγή πετρελαίου η Ρωσία και η Σαουδική Αραβία (οι δύο μεγαλύτερες παραγωγοί διεθνώς) σύμφωνα με τον υπουργό Ενέργειας του Κατάρ, προκειμένου να συγκρατηθεί η πτωτική πορεία των τιμών του μαύρου χρυσού, που έχουν μειωθεί κατά πάνω από 70% από το 2014.

Η συμφωνία ελήφθη σε συνάντηση αξιωματούχων των δύο χωρών στο Κατάρ, αναφέρει το Bloomberg.
 
Ο σαουδάραβας υπουργός Ενέργειας Αλί Αλ Ναίμι δήλωσε μετά από συνάντηση με τον ρώσο ομόλογό του Αλεξάντερ Νόβακ πως η παραγωγή θα παραμείνει στα επίπεδα του Ιανουαρίου και ότι θα είναι "αρκετή", ενώ καθησύχασε πως θα ικανοποιηθούν οι ανάγκες των πελατών της Σαουδικής Αραβίας.

Σημειώνεται πως η Βενεζουέλα καλούσε για σύσκεψη μεταξύ των κρατών του OPEC και άλλων πετρελαιοπαραγωγικών χωρών, προκειμένου να ρυθμιστούν οι τιμές, αναφέρει το Bloomberg, ενώ σύμφωνα με το ΑΜΠΕ η χώρα της Λατινικής Αμερικής θα "παγώσει" επίσης την παραγωγή της.

Πρώτη αντίδραση των αγορών

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το πετρέλαιο μπρεντ μετρίαζαν τα κέρδη τους μετά τις δηλώσεις του υπουργού Ενέργειας του Κατάρ. Στις 11:07 ώρα Ελλάδας, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης ενισχύονταν κατά 48 σεντς στα 33,87 δολάρια το βαρέλι, έχοντας νωρίτερα ανέλθει από τα 35,55 δολάρια.
Powered by TUODY Software