Τραπεζικό μπλόκο στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ

Τραπεζικό μπλόκο στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ
Πρόσκομμα στην ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ, βάζει επιστολή των πιστωτριών τραπεζών της ΔΕΗ, οι οποίες υποστηρίζουν ότι είναι αντισυνταγματική η διαδικασία που προβλέπει τη μεταβίβαση του 51% του Διαχειριστή στη ΔΕΗ χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, σύμφωνα με την Ναυτεμπορική.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως οι δανείστριες τράπεζες της ΔΕΗ απειλούν την εταιρεία με διακοπή πιστοδοτήσεων αφού θεωρούν ότι θίγονται τα συμφέροντά τους από τη διαδικασία που ακολουθείται και βάζει σε κίνδυνο την δυνατότητα της ΔΕΗ να ανταποκριθεί στις δανειακές της υποχρεώσεις.

Η επιστολή που συνυπογράφουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες και εστάλη στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο φέρεται να οδήγησε στην αναβολή χθες της έκτακτης γενικής συνέλευσης της ΔΕΗ με βασικό θέμα την σύσταση της εταιρίας Συμμετοχών για την μεταβίβαση του 51% του ΑΔΜΗΕ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τράπεζες χορήγησαν στη ΔΕΗ τον Απρίλιο του 2014 κοινοπρακτικό ομολογιακό δάνειο ύψους 2,2 δισ. ευρώ και, όπως επισημαίνουν, η διαδικασία ιδιωτικοποιήσεως της ΑΔΜΗΕ επηρεάζει έντονα την οικονομική θέση της ΔΕΗ καθόσον συνεπάγεται τη διάθεση ενός σημαντικότατου περιουσιακού στοιχείου της ΔΕΗ, ήτοι της συμμετοχής της στην ΑΔΜΗΕ, άνευ ανταλλάγματος για το μεγαλύτερο μέρος της διαθέσεως αυτής.

Μάλιστα, στην επιστολή τους προτείνουν να εντατικοποιήσει η ΔΕΗ τις προσπάθειες για ενίσχυση της ρευστότητας μέσω μείωσης ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων και εξόφλησης οφειλών, συμπεριλαμβανομένου του Δημοσίου.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software