Πετρέλαιο: Ανάκαμψη των τιμών από τα χαμηλά επίπεδα τριμήνου

 Πετρέλαιο: Ανάκαμψη των τιμών από τα χαμηλά επίπεδα τριμήνου
Οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου ανέκαμψαν σήμερα από τα χαμηλά επίπεδα τριμήνου, ενισχυμένες από μία απροσδόκητη μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων και τα στοιχεία του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA) που δείχνουν ότι οι μειώσεις στην παραγωγή του ΟΠΕΚ θα προκαλέσουν τελικά έλλειμμα στην αγορά του αργού.
 
Η τιμή του μπρεντ σημείωνε πριν λίγο άνοδο κατά σχεδόν 1 δολάριο στα 51,90 δολάρια το βαρέλι, έχοντας υποχωρήσει χθες έως τα 50,25 δολάρια, που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Νοεμβρίου. Η τιμή του αμερικανικού αργού σημείωνε κέρδη 1,04 δολάρια και διαμορφωνόταν στα 48,76 δολάρια, ενώ χθες βυθίσθηκε έως τα 47,09 δολάρια.
 
«Για όσους αναζητούν μία νέα ισορροπία στην αγορά πετρελαίου, το μήνυμα είναι ότι πρέπει να είναι υπομονετικοί και ψύχραιμοι», σημείωσε ο IEA στη μηνιαία έκθεσή του. Ο IEA ανέφερε ότι τα παγκόσμια αποθέματα αυξήθηκαν τον Ιανουάριο, για πρώτη φορά μετά από έξι μήνες, παρά τη μείωση της παραγωγής του ΟΠΕΚ από την αρχή του έτους, αλλά πρόσθεσε ότι - αν ο ΟΠΕΚ τηρήσει το πλαφόν - θα υπάρξει ένα έλλειμμα 500.000 βαρελιών την ημέρα στην αγορά κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017. «Όσο ο ΟΠΕΚ τηρεί το πλαφόν και οι παραγωγοί εκτός του ΟΠΕΚ τηρήσουν τις συμφωνημένες μειώσεις, η αγορά θα συνεχίσει να ισορροπεί», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής για τις πρώτες ύλες της Saxo Bank.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software