Αισιόδοξος για το μέλλον της ΔΕΗ ο Γ. Σταθάκης

Αισιόδοξος για το μέλλον της ΔΕΗ ο Γ. Σταθάκης
«Η ΔΕΗ θα σωθεί και πρέπει να σωθεί. Θα είναι ο βασικός πυλώνας του ενεργειακού συστήματός μας, θα στηρίζει τους εργαζόμενους και θα κάνει κινήσεις προς όφελος των καταναλωτών».   
 
Αυτό διαβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, κατά τη συζήτηση επερώτησης βουλευτών της ΝΔ για τη ΔΕΗ, οι οποίοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση για εγκληματική πολιτική που οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση την εταιρία. 
 
Ο πρώτος επερωτών της ΝΔ, Κώστας Σκρέκας, υποστήριξε από την πλευρά του ότι υπάρχει ο κίνδυνος οι λειτουργικές ζημιές της ΔΕΗ να φθάσουν μέχρι τέλος του έτους στα 400 εκατ. ευρώ.
 
Ο κ. Σταθάκης κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση ότι εμμένει σε μία καταστροφολογική τακτική και αρνείται να παρουσιάσει τη δική της πρόταση, σημειώνοντας ότι επί διακυβέρνησής της δεν ρύθμισε το μερίδιο της ΔΕΗ για να την προστατεύσει, ενώ είχε δρομολογήσει την πλήρη απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.   
 
Παράλληλα, έκανε λόγο για κροκοδείλια δάκρυα της ΝΔ και τόνισε ότι παρουσιάζει παραπλανητική εικόνα σε ό,τι αφορά τη βιωσιμότητα της εταιρίας.   
 
Το μερίδιο της ΔΕΗ στη λιανική αγορά από το 90% θα φτάσει στο 50% και αυτό ήταν αναπόδραστη εξέλιξη του δεύτερου μνημονίου είπε, ενώ απαντώντας στη κριτική για τον ΑΔΜΗΕ, αντέτεινε, ότι αντίθετα από τη πολιτική της ΝΔ που δρομολογούσε την πλήρη ιδιωτικοποίησή του, η σημερινή κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει το Δημόσιο το 50% των δικτύων του και το άλλο 50% να δοθεί σε ιδιώτες. 
 
 «Η ενίσχυση του επενδυτικού σχεδίου, η διατήρηση του δημόσιου ελέγχου του ΑΔΜΗΕ, αφού πρόκειται για δίκτυα, η διασύνδεση των νησιών με αναβαθμισμένη τεχνολογία και η εξαιρετική αποτίμηση της μετοχής του μόλις εισήχθη στο Χρηματιστήριο, του αποδίδουν θετικό πρόσημο» τόνισε. 
 
Ο κ. Σταθάκης έδωσε ακόμα έμφαση στην προστασία των υδροηλεκτρικών μονάδων, τονίζοντας ότι «είναι κομβικό σημείο στην ενεργειακή αγορά της χώρας και «είναι το πιο κερδοφόρο κομμάτι παραγωγής της ΔΕΗ».
 
«Η προστασία των υδροηλεκτρικών μονάδων είναι βασική προϋπόθεση. Το στοιχείο της υδροηλεκτροδότησης της ΔΕΗ είναι απαραίτητο, πρέπει να το διατηρήσουμε, δεν παραβιάζει τους κανόνες ανταγωνισμού. Είναι ένα στρατηγικό και απόλυτα ουσιαστικό στοιχείο» ανέφερε.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software