Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ΔΕΔΑ

Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση μεταξύ Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και ΔΕΔΑ

Υπεγράφη η δανειακή σύμβαση μεταξύ της ΔΕΔΑ  (θυγατρικής της ΔΕΠΑ) και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων ύψους 48 εκατομμυρίων ευρώ.
Η υπογραφή της Σύμβασης έγινε παρουσία του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργου Σταθάκη.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Σταθάκης είπε μεταξύ άλλων: «Η σύμβαση που υπογράφεται σήμερα αποτελεί μια σημαντική συμβολή πόρων, ύψους 48 εκατ. ευρώ,  ώστε να λάβει σάρκα και οστά το αναθεωρημένο επιχειρηματικό πλάνο της ΔΕΔΑ, για την ανάπτυξη των δικτύων διανομής φυσικού αερίου σε μια σειρά από πόλεις. Το συγκεκριμένο ποσό αφορά στη χρηματοδότηση έργων για την ανάπτυξη των δικτύων σε τρεις Περιφέρειες: Κεντρική Ελλάδα, Κεντρική Μακεδονία και Ανατολική Μακεδονία - Θράκη. Προσδοκούμε, αμέσως μετά, να ακολουθήσει η συζήτηση για την επέκταση του δικτύου στη Δυτική Μακεδονία.

Ο τομέας της ενέργειας είναι σε φάση μετάβασης. Με δεδομένη τη μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, στην οποία η Ελλάδα πρωτοστατεί για την επίτευξη φιλόδοξων και δεσμευτικών στόχων, η συζήτηση για τη μεταλιγνιτική εποχή είναι ανοιχτή.

Συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναπτύσσεται ένας ευρύτερος διάλογος για τη μεταλιγνιτική εποχή και καλούμαστε η μετάβαση αυτή να γίνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Για τη μεταβατική αυτή περίοδο, το φυσικό αέριο θέλουμε να αξιοποιηθεί ως καύσιμο-γέφυρα, τόσο με την επέκταση του δικτύου διανομής, όσο και με την ανάπτυξη των υποδομών μεταφοράς»

Powered by TUODY Software