Γκουαλτιέρι: Ορόσημο για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη

Γκουαλτιέρι: Ορόσημο για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη

«Ορόσημο» για την επιστροφή της Ελλάδας στη βιώσιμη ανάπτυξη, μια «σημαντική επιτυχία» και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, χαρακτηρίζει τη συμφωνία Ελλάδας- Eurogroup, ο ευρωβουλευτής Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τον κοινοβουλευτικό έλεγχο του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής.

Ο Γκουαλτιέρι επισκέπτεται στις 25 και 26 Ιουνίου την Ελλάδα, επικεφαλής δωδεκαμελούς αντιπροσωπείας ευρωβουλευτών και θα έχει συναντήσεις με κυβερνητικά στελέχη, με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, καθώς και με τους προέδρους της ΕΛΣΤΑΤ και του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ.

Από ελληνικής πλευράς θα συμμετάσχουν ο Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Δημήτρης Παπαδημούλης και οι ευρωβουλευτές Γιώργος Κύρτσος και Νότης Μαριάς.

Στη δήλωσή του, ο κ. Γκουαλτιέρι επαινεί τις ελληνικές αρχές για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και θεωρεί ότι οι ελαφρύνσεις για το χρέος σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για μία πειθαρχημένη και δίκαιη οικονομική πολιτική και την παράλληλη εφαρμογή αναπτυξιακής στρατηγικής αποτελούν τα κλειδιά για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία και για τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Καλεί δε την ΕΕ να συμβάλει στην επιτυχία αυτής της αναπτυξιακής στρατηγικής, στηρίζοντας τις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και ενισχύοντας τις πολιτικές κοινωνικής και εδαφικής συνοχής.

Powered by TUODY Software