Δεν βρίσκουν σπίτι να ενοικιάσουν... λόγω του Airbnb

Δεν βρίσκουν σπίτι να ενοικιάσουν... λόγω του Airbnb

Η βραχυπρόθεσμη μίσθωση των ακινήτων τους μέσω Airbnb, μπορεί να αποφέρει έσοδα σε ορισμένους ιδιοκτήτες, όμως έχει δυσκολέψει πολύ την αναζήτηση κατοικίας για χαμηλόμισθους, φοιτητές και άλλους ανθρώπους με περιορισμένα εισοδήματα, καθώς δεν μπορούν να βρουν σπίτι σε μια προσιτή τιμή.

Μιλώντας σε ρεπορτάζ του Έθνους, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ενοικιαστών και δικηγόρος Άγγελος Σκιαδάς, αναφέρει: "Όσοι ψάχνουν για σπίτι βρίσκονται αντιμέτωποι με αδιέξοδο. Οι ιδιοκτήτες στρέφονται μαζικά στις βραχυχρόνιες μισθώσεις με αποτέλεσμα τα παραδοσιακά μισθωτήρια να είναι είδος υπό εξαφάνιση".

"Δεν λείπουν οι περιπτώσεις ιδιοκτητών που αυθαίρετα ζητούν αύξηση ενοικίου ή χρησιμοποιούν και το όπλο της έξωσης", προσθέτει ο ίδιος και σημειώνει: "Το πρόβλημα έχει αρχίσει να εξαπλώνεται και εκτός του τουριστικού κέντρου της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς σε περιοχές όπως η Κυψέλη και το Περιστέρι, στη Δυτική Αττική, η έλλειψη κατοικιών προς ενοικίαση είναι αισθητή".

"Θα ήταν αναγκαίο να ληφθούν μέτρα νομοθετικού περιεχομένου, καθώς πολλοί ιδιοκτήτες χρησιμοποιούν ως μοχλό εξασφάλισης υψηλότερων ενοικίων το Airbnb", καταλήγει ο κ. Σκιαδάς.

 

 

 

Powered by TUODY Software