Αυξήσεις σε υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ που προσλήφθηκαν μετά το 2011

Αυξήσεις σε υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ που προσλήφθηκαν μετά το 2011

Αυξήσεις στους υπαλλήλους του υπουργείου Οικονομικών και στους εποπτευόμενους από αυτό φορείς έδωσε ο ΥΠΟΙΚ, Ευκλείδης Τσακαλώτος, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Με διάταξη που προώθησε το ΥΠΟΙΚ και ψηφίστηκε και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δίνεται η προσωπική διαφορά σε όλους τους υπαλλήλους που έχουν διορισθεί ή μεταταχθεί μετά την 1η Νοεμβρίου 2011 στο υπουργείο Οικονομικών, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, στην ΕΛΣΤΑΤ, στο Νομικό Συμβούλιο του Κράτους, στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Εύλογα, η ευνοϊκή ρύθμιση για τους συγκεκριμένους υπαλλήλους ενεργοποίησε τα ανακλαστικά των συναδέλφων τους στα άλλα υπουργεία και φορείς, οι οποίοι τώρα ζητούν να πάρουν και αυτοί την προσωπική διαφορά.

Το βασικό επιχείρημα του υπουργείου Οικονομικών είναι λόγοι ισότητας και δικαιοσύνης. Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση που συνόδευσε το νομοσχέδιο στη Βουλή, η διάταξη προβλέπεται «κατ' εφαρμογήν της συνταγματικής αρχής της ισότητας, με δεδομένο ότι πρόκειται για υπαλλήλους οι οποίοι παρέχουν τις ίδιες υπηρεσίες και ασκούν όμοια καθήκοντα με όσους υπηρετούσαν πριν την κρίσιμη ημερομηνία».

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Καθημερινή, οι εκπρόσωποι των δημοσίων υπαλλήλων θεωρούν πως πρόκειται για αυξήσεις με έντονο προεκλογικό αλλά και συντεχνιακό άρωμα, καθώς δίνεται μόνο στους νέους υπαλλήλους του ΥΠΟΙΚ που προσελήφθησαν ή μετατάχθηκαν μετά την πρώτη Νοεμβρίου του 2011.

Την ίδια ώρα η ΓΣΕΕ διαπιστώνει σε μελέτης της ότι το 72,8% των μισθωτών αμείβεται με μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ, ενώ μόλις το 10% παίρνει περισσότερα από 1.300 ευρώ και οι περισσότεροι από αυτούς δραστηριοποιούνται στον στενό ή στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software