Δάνεια έως 25.000 € στους µικροεπιχειρηµατίες

Δάνεια έως 25.000 € στους µικροεπιχειρηµατίες

Ανάσα ρευστότητας για τους µικροεπιχειρηµατίες µε διαδικασίες-εξπρές δίνει νοµοσχέδιο του υπουργείου Οικονοµίας που κατατίθεται πιθανότατα την ερχόµενη εβδοµάδα στη Βουλή και προβλέπει τη δυνατότητα δανειοδότησής τους µε ποσά 20.000 - 25.000 ευρώ.

Το νοµοσχέδιο βρίσκεται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας και την ερχόµενη Παρασκευή θα συζητηθεί στην αρµόδια επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ώστε ακολούθως να πάρει τον δρόµο της υποβολής.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ξεπεραστούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και να υπάρξει ρευστότητα στην αγορά µε σύντοµες χρονικά διαδικασίες για την υποστήριξη των µικροµεσαίων επιχειρήσεων.

Το νοµοσχέδιο για τις µικροπιστώσεις προβλέπει, σύµφωνα µε πληροφορίες, τη χορήγηση δανείων έως και 25.000 ευρώ στις µικρές επιχειρήσεις, στους νέους επιχειρηµατίες και τους αυτοαπασχολούµενους, αλλά και σε φυσικά πρόσωπα που βρίσκονται σε αδυναµία να δώσουν εγγυήσεις ή να δανειστούν από τις τράπεζες. Οι πληροφορίες επιµένουν ότι οι δανειολήπτες µικροεπιχειρηµατίες θα έχουν τη δυνατότητα αποπληρωµής σε βάθος δεκαετίας.

Επί της ουσίας θα δηµιουργηθεί ένα Ταµείο Μικροπιστώσεων, µε βάση το οποίο θα λειτουργήσει ένας νέος µηχανισµός δανειοδότησης από ιδρύµατα µικροχρηµατοδοτήσεων.

Ο αρµόδιος υφυπουργός Οικονοµίας και Ανάπτυξης Στάθης Γιαννακίδης µιλώντας στο ΑΠΕ εξήγησε ότι εκτός από τις τράπεζες που θα µπουν στον κλάδο των µικροπιστώσεων, το υπό κατάθεση νοµοσχέδιο προβλέπει και έναν νέο κλάδο µη τραπεζικών ιδρυµάτων που θα παρέχουν µικροπιστώσεις σε µικρές επιχειρήσεις µε βάση τον σχεδιασµό που έχει εκπονήσει η Γενική Γραµµατεία ∆ηµοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ και κινείται στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής στρατηγικής.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software