Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί ενόψει δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης

Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί ενόψει δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης

Στην Αθήνα θα βρεθεί αύριο ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιος για τις Οικονομικές και τις Δημοσιονομικές Υποθέσεις, Πιερ Μοσκοβισί και θα έχει σειρά επαφών με τη πολιτική ηγεσία ενόψει της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Ο Πιέρ Μοσκοβισί θα συναντηθεί και με τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα μεταξύ 14.45 και 15.30 και θα ακολουθήσουν σύντομες δηλώσεις στον Τύπο.

Εν συνεχεία θα έχει τετ α τετ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο (16:45) και ακολούθως θα έχει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομίας Γιάννη Δραγασάκη, την υπουργό Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σταθάκη.

Στις 8.00 το βράδυ ο κ. Μοσκοβισί θα είναι ομιλητής σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα επιστρέφουν οι επικεφαλής των δανειστών για να ξεκινήσουν τις επαφές για τη δεύτερη έκθεση ενισχυμένης μεταμνημονιακής αξιολόγησης. Το βάρος της αξιολόγησης εκτιμάται ότι θα πέσει στις δεσμεύσεις που αφορούν στις αποκρατικοποιήσεις, τη μείωση των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τους ιδιώτες αλλά και στην ενίσχυση της φορολογικής διοίκησης.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software