Αχτσιόγλου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει...

Αχτσιόγλου: Ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σημαίνει...

Στο πολιτικό νόημα της παροχής ψήφου εμπιστοσύνης αναφέρθηκε η υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας στη Βουλή. 

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες πολιτικές παρεμβάσεις με σαφές κοινωνικό πρόσημο και θεσμικές τομές, είπε η Έφη Αχτσιόγλου και πρόσθεσε:

«Όποιος σήμερα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, στηρίζει την αύξηση του κατώτατου μισθού, στηρίζει την κατάργηση του ντροπιαστικού υποκατώτου μισθού για τους νέους. Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση σήμερα, στηρίζει τη θέσπιση ενός πλαισίου ελάφρυνσης δεκάδων χιλιάδων συμπολιτών μας που σώρευσαν βάρη και χρέη στα χρόνια της κρίσης και τώρα θα έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Όποιος δώσει ψήφο εμπιστοσύνης, στηρίζει τη θέσπιση ενός συνολικού πλαισίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας, ενός συνολικού πλαισίου στεγαστικής πολιτικής, για πρώτη φορά στον τόπο, που θα δώσει τη δυνατότητα στα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα να ανταποκριθούν στις πιεστικές στεγαστικές ανάγκες, είτε αυτές αφορούν το ενοίκιο είτε αφορούν τα δάνεια πρώτης κατοικίας.

Η ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση στηρίζει τις προσλήψεις 15.000 εκπαιδευτικών στα σχολεία μας. Στηρίζει την εξέλιξη της διαδικασίας για τη συνταγματική αναθεώρηση, για να μην χαθεί άλλη μια πενταετία, για να θωρακίσουμε καλύτερα τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, να προστατεύσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς από έξωθεσμικά κέντρα αποφάσεων, να καταργήσουμε το νόμο περί ευθύνης υπουργών που εξοργίζει -νομίζω- κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας. Η ψήφος εμπιστοσύνης σε αυτή την κυβέρνηση, στηρίζει την κυβέρνηση να προχωρήσει τη συμφωνία για τον εξορθολογισμό των σχέσεων κράτους-εκκλησίας».

Η Έφη Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θέλει να προχωρήσει σε αυτές τις δράσεις με καθαρές λύσεις. «Ο πρωθυπουργός με εξαιρετική τιμιότητα ζήτησε έναν καθαρό διάδρομο, μια εμπιστοσύνη συνολική στην κυβέρνηση για τους επόμενους βηματισμούς της, για να μην αμφισβητείται κάθε στιγμή αν έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής και επομένως αυτά είναι τα συγκεκριμένα βήματα τα οποία συνοψίζονται στη φράση ολοκλήρωση του έργου της κυβέρνησης», είπε η υπουργός Εργασίας.

Αναφερόμενη στο έργο της κυβέρνησης μέχρι σήμερα, είπε: «Πριν από τέσσερα χρόνια ξεκινήσαμε μια μεγάλη προσπάθεια με τέσσερις κορυφαίες δεσμεύσεις απέναντι στην ελληνική κοινωνία: Να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια, να γίνει αυτό όχι αδιαφορώντας για τις κοινωνικές συνέπειες αλλά προστατεύοντας τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

Να θέσουμε τα θεμέλια για την επόμενη περίοδο για μια δίκαιη ανάπτυξη με επίκεντρο την αξιοπρεπή εργασία και το στιβαρό κοινωνικό κράτος. Να βγάλουμε τη χώρα από το καθεστώς της διεθνούς απαξίας αναβαθμίζοντας τη θέση της στο διεθνές στερέωμα. Σήμερα μπορεί κανείς να δει ότι υπήρξαμε πιστοί και αφοσιωμένοι σε αυτές τις δεσμεύσεις». 

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software