Κόκκινα δάνεια, νόμος Κατσέλη και εργασιακά στο «μικροσκόπιο» των Θεσμών

Κόκκινα δάνεια, νόμος Κατσέλη και εργασιακά στο «μικροσκόπιο» των Θεσμών

Ξεκινά σήμερα στην Αθήνα ο δεύτερο γύρος μεταμνημονιακής εποπτείας τα αποτελέσματα του οποίου θα κρίνουν αν θα ανοίξει ο δρόμος της Ελλάδας στις αγορές.

Tα κόκκινα δάνεια των τραπεζών, το διάδοχο πλαίσιο του Νόμου Κατσέλη για την προστασία της α’ κατοικίας, η πορεία των ιδιωτικοποιήσεων, καθώς επίσης και τα εργασιακά, θα βρεθούν στον «πυρήνα» της δεύτερης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων θα έχουν σειρά επαφών με τους κυβερνητικούς παράγοντες, έχοντας θέσει ως προτεραιότητα αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων αλλά και το νέο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, το οποίο ως γνωστόν πρέπει να συμφωνηθεί, ψηφιστεί και τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Μαρτίου.

Επίσης η υλοποίηση των μεταμνημονιακών δεσμεύσεων, όπου οι αποκρατικοποιήσεις καταλαμβάνουν σημαντική θέση, θα είναι ένα από τα κύρια ζητήματα που θα φέρουν προς συζήτηση οι επικεφαλής των τεχνικών κλιμακίων. Κατά την πρώτη μεταμνημονιακή αξιολόγηση, οι Θεσμοί είχαν επισημάνει καθυστερήσεις στην ολοκλήρωση μεταρρυθμίσεων και στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων, για τις οποίες έχει δεσμευτεί η Αθήνα.

Στο επίκεντρο των διαβουλεύσεων θα βρεθούν και τα εργασιακά και δη το εύρος αύξησης του κατώτατου μισθού. Οι επικεφαλής των θεσμών εκτός από τις επαφές τους με την κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα, θα συναντηθούν και με τους κοινωνικούς φορείς (ΓΣΕΕ, ΣΕΒ), με τους οποίους θα συζητήσουν τα μείζονα εργασιακά ζητήματα.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software