Μαζικές εξώσεις στην Αθήνα λόγω χρυσής βίζας και AirBnB

Μαζικές εξώσεις στην Αθήνα λόγω χρυσής βίζας και AirBnB

Το ελληνικό πρόγραμμα «χρυσής βίζας» σε πολίτες εκτός ΕΕ, που αγοράζουν ακίνητα άνω των 250.000 ευρώ, οδηγεί σε μαζικές εξώσεις στην Αθήνα, με τους ενοικιαστές να αναγκάζονται να αφήσουν τα σπίτια, που μένουν, για να ανοίξει ο δρόμος για ακίνητα AirBnB, αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής Telegraph.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, Κινέζοι κυρίως επενδυτές εξαγοράζουν κατοικίες, προκειμένου να μετατραπούν σε ακίνητα βραχυχρόνιων μισθώσεων. 

Εκτός από τους Κινέζους, σύμφωνα με την εφημερίδα, τις ελληνικές χρυσές βίζες «κυνηγούν» επίσης χάρη στο χαμηλό κόστος τους, Ρώσοι και Τούρκοι. 

«Οι χρυσές βίζες τα τελευταία πέντε χρόνια αναζωογόνησαν την αγορά ακινήτων στην Ελλάδα και η κυβέρνηση σκέφτεται να επεκτείνει το πρόγραμμα» αναφέρει η Telegraph, προσθέτοντας ότι πρόκειται για τις πλέον φθηνές βίζες στην Ευρώπη και επιτρέπουν σε επενδυτές που δεν είναι πολίτες της ΕΕ να ζήσουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στην Ελλάδα, να ταξιδέψουν σε κάθε χώρα της Ευρώπης και να υποβάλλουν αίτηση για να λάβουν υπηκοότητα της Ε.Ε. 

Το δημοσίευμα, μάλιστα, αναφέρει ότι υπάρχουν ολόκληρες περιοχές στην Αθήνα και άλλες πόλεις, όπου η AirBnB καλύπτει το 81% με 95% των συνολικών μισθώσεων.  

Η Telegraph υπενθυμίζει ότι η Κομισιόν εξέδωσε οδηγία τον Ιανουάριο με την οποία ζητά να τεθούν αυστηρότεροι περιορισμοί στις χρυσές βίζες καθώς και ότι πριν από δυο εβδομάδες η ελληνική κυβέρνηση πέρασε σχετικό νόμο.

Σχετικά Videos

Powered by TUODY Software